Gemeente Amersfoort

Persbericht

Raadsgriffie

nummer: 04

datum: 23 maart 2006

Collegevorming en prioriteiten raad

Vijf partijen (PvdA, VVD, CDA, GroenLinks en ChristenUnie) praten verder over de vorming van een college. Tegelijkertijd werkt de gemeenteraad aan zijn prioriteiten voor de komende periode. Dat is de stand van zaken in de programma- en collegevorming.

Afgelopen dinsdagavond hebben de onderhandelaars uit de gemeenteraad, op uitnodiging van (in)formateur Ismail Parmaksiz, verder gesproken over de programma- en collegevorming. Voor dit overleg had Parmaksiz een discussienota gemaakt, waarin de te bespreken discussie- en onderhandelingspunten zijn uitgewerkt. De bespreking was openbaar. Er is afgesproken dat er nu twee trajecten parallel gaan lopen, namelijk het vormen van een college en het bepalen van de prioriteiten van de raad.

Collegevorming

Op basis van de uitkomsten van de besprekingen van dinsdagavond heeft Ismail Parmaksiz gisteren het voorstel gedaan om gesprekken te gaan voeren tussen PvdA, VVD, CDA, Groenlinks en ChristenUnie. Naar de mening van de (in)formateur zijn de verschillen met de BPA en SP inhoudelijk te groot gebleken om ook met hen verder te praten. Jouw Amersfoort had al eerder aangegeven niet deel te willen nemen in het college.

Prioriteiten van de raad

Intussen gaat de raad verder met het werken aan zijn prioriteiten voor de periode 2006 - 2010. Aanstaande dinsdag wordt hierover, in het openbaar, verder gepraat in De Ronde.

Daarnaast hebben de onderhandelaars aangegeven dat ze actueel zicht willen krijgen op de financiële situatie van de gemeente. Ook dit onderwerp staat aanstaande dinsdag op de agenda van De Raad.

Informatie: Aline Verhoef-Franken, communicatieadviseur Raadsgriffie, telefoon (033) 469 43 54 of 06 15 29 09 43 of e-mail ag.verhoef-franken@amersfoort.nl


---- --