Omroep max

MAX richt stichting op ter verbetering welzijn ouderen.

Ruim 200.000 ouderen in Nederland leven onder de armoedegrens. Een miljoen ouderen voelen zich vaak erg eenzaam. In veel andere landen is de situatie nog schrijnender. Omroep MAX wil een bijdrage leveren aan het verbeteren van deze situatie. Daarom is de Stichting MAX Maakt Mogelijk opgericht: giro 4567. (www.maxmaaktmogelijk.nl).

Jan Slagter, voorzitter: 'MAX wil zijn zendtijd ook inzetten om iets te betekenen voor kwetsbare ouderen in onze samenleving. We hebben de beschikking over de platforms radio, TV en internet en het zou gek zijn als we daar geen gebruik van maken om iets te doen aan het verbeteren van het welzijn van ouderen. Want er is genoeg te doen. In Nederland en in het buitenland.'

De stichting 'MAX Maakt Mogelijk' selecteert en realiseert projecten die het welzijn van ouderen in Nederland en soms in het buitenland verbeteren. Het zijn altijd projecten met een duidelijk einddoel. Vaak kleinere projecten, af en toe iets groter. Bijvoorbeeld het aanschaffen van een busje voor een verzorgingstehuis of het organiseren van een kerstdiner voor ouderen die niemand hebben om samen Kerst mee te vieren. Maar ook het aanleggen van centrale verwarming in een bejaardenhuis in Roemenië kan tot de mogelijkheden behoren.

Iedere twee weken brengt 'MAX Maakt Mogelijk' verslag uit op televisie van de projecten die de stichting met hulp van kijkers wil aanpakken. Tevens laten we het resultaat zien van wat in voorgaande projecten is gerealiseerd. Voorlopig worden de verslagen van 'MAX Maakt Mogelijk' uitgezonden na de compilatie van MAX & Catherine op vrijdag, rond 18.15 uur.

Het eerste project dat de stichting 'MAX Maakt Mogelijk' heeft opgestart is: 'Breng eens Zonnetje onder de mensen'. De stichting financiert 35 optredens van Willeke Alberti in een gelijk aantal zorginstellingen door het hele land. Een verslag van dit project wordt uitgezonden op 24 maart om 18.15 uur op Nederland 1.

MAX Maakt Mogelijk/giro 4567
Tweewekelijks vanaf vrijdag 24 maart
18.15 uur op Nederland 1
Presentatie: Jan Slagter

---


Noot voor de redactie/