Ingezonden persbericht


Nr. 01
23 maart 2006

Nederlands Bijbelgenootschap en EO-Ronduit komen met de Jongerenbijbel

Haarlem, 23 maart 2006
Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en EO-Ronduit lanceren op zaterdag 17 juni 2006, op de EO-Jongerendag, de unieke Jongerenbijbel in De Nieuwe Bijbelvertaling. De Jongerenbijbel biedt veel extra informatie, uitleg, kaarten en plattegronden om jongeren te helpen de Bijbel beter te begrijpen. Tijdens de intekenperiode, van 23 maart tot en met 23 juni 2006, is deze uitgave te bestellen met ¤ 8,- korting voor de speciale prijs van ¤ 39,50.

De uitgave
De Jongerenbijbel bevat alle 66 bijbelboeken in De Nieuwe Bijbelvertaling. De uitgave biedt veel extra informatie voor jongeren: vier toelichtende rubrieken bij bijbelgedeelten, inleidingen en themapagina's, uitleg van moeilijke woorden, tips en achtergrondinformatie. Kaarten en plattegronden bieden extra visuele informatie. Deze unieke Bijbel krijgt vijf verwisselbare omslagen, zodat de gebruiker een keuze kan maken of zelfs een eigen omslag kan ontwerpen. Er is voldoende bijschrijfruimte en op www.jongerenbijbel.nl en www.bijbelgenootschap.nl kunnen tieners nog veel meer ontdekken. De Jongerenbijbel is dé Bijbel die past bij jongeren in Nederland en Vlaanderen!

Promotiecampagne
Ruth, Ester, Job en Lucas zijn hét gezicht van de promotiecampagne van de Jongerenbijbel. Deze bijbelse figuren zijn in het dagelijks leven eigentijdse jongeren. Aan de promotiecampagne werken ook verschillende jongeren- en kerkelijke organisaties mee. Jongerenwerkers uit deze organisaties hebben bovendien als auteur meegewerkt aan de totstandkoming van deze Bijbel.

Win een reis naar Israël
Ontdek Jeruzalem voor ¤ 39,50! Beter-Uit Reizen biedt één jongere een rondreis van twee weken aan naar het land van de Bijbel. Meedingen naar de gratis reis van Beter-Uit Reizen kan door een of meerdere Jongerenbijbels te bestellen via de webshops van NBG of EO. Dit geldt alleen tijdens de voorintekenperiode.

Noot voor redactie (