Politie Gelderland-Zuid

Man beledigt politie na bekeuring en verzet zich hevig

Nijmegen, 23-03-2006 o Politiemensen zagen woensdagmiddag in het centrum een 45-jarige Nijmegenaar rijden en zagen dat hij geen gordel droeg. Ze besloten de man op een veilige plaats even aan de kant te zetten en hem daarop te wijzen.

Op de Willemsweg wilden ze de man een bekeuring geven en zeiden hem dat, maar toen schold de man de agenten uit. Toen de agenten hem zeiden dat ze daar niet van gediend zijn en dat hij aangehouden zou worden als hij ermee door zou gaan, zei de man dat hij niet bedreigd wilde worden.

Op dat moment kwamen er meerdere mensen om de auto heen staan. Een van de mensen liep naar de boze 45-jarige toe en probeerde hem te kalmeren. De 45-jarige liep weg. De agenten vroegen hem terug te komen. Dat deed de man maar schreeuwde intussen wel dat de agenten leugenaars waren. Ook zij probeerden de man te kalmeren maar de man bleef boos. Na veel gescheld en verzet besloten de agenten de man aan te houden voor belediging en bedreiging. Terwijl ze dat tegen de man zeiden, liep hij weer weg.

De agenten pakten hem vast, maar de man verzette zich hevig. Het werd een worsteling maar uiteindelijk kregen de agenten de man in de auto en namen hem mee naar het politiebureau.(07)