Ingezonden persbericht


Unisys breidt Real-Time Infrastructure-portfolio uit met nieuwe Real-Time Storage Metering-oplossing

Schiphol-Rijk, 23 maart 2006 - Unisys Corporation (NYSE: UIS) heeft een nieuwe oplossing voor dataopslag toegevoegd aan zijn portfolio op het gebied van Real-Time Infrastructure (RTI). De nieuwe Real-Time Storage-metering-oplossing (RTS) biedt flexibele en schaalbare opslag waarbij een organisatie alleen betaalt voor de gebruikte capaciteit. Zo kunnen organisaties hun storage-eisen en -kosten snel aanpassen aan veranderende zakelijke eisen.

RTS-metering is de nieuwste ontwikkeling binnen het RTI-concept van Unisys. Met RTI helpt Unisys bedrijven bij het creëren van een wendbare en intelligente infrastructuur die sneller kan reageren op verandering. Door het ontwikkelen van een gemeenschappelijke set van computing resources die dynamisch en automatisch aanpasbaar zijn aan eisen vanuit de business, maakt RTI het mogelijk om IT-infrastructuren in lijn te brengen met zakelijke eisen. Tevens nemen de prestaties van de infrastructuur toe en dalen de kosten.

De nieuwe RTS-metering-oplossing biedt direct voordeel aan bedrijven die steeds meer storagecapaciteit nodig hebben. De oplossing biedt een raamwerk voor het beheer van storage als een kritisch bedrijfsmiddel. Door gebruik te maken van RTS-metering kunnen bedrijven beter inspelen op de stijgende vraag naar dataopslag en voldoen aan de wettelijke eisen om data langer te bewaren. Tegelijkertijd zijn kosten beter te bewaken en kan de organisatie de inzet van resources optimaliseren. Het model is gebaseerd op het uitbreiden van flexibiliteit en schaalbaarheid door het installeren van de verwachte benodigde capaciteit. De vraag kan variëren, maar een klant betaalt alleen voor wat hij gebruikt. Daardoor verbeteren niet alleen de overall IT-prestaties maar verlaagt een organisatie ook de risico's doordat upgrades en downtime niet meer voorkomen. Dit leidt tot een veiliger bedrijfsvoering.

Volgens een recent IDC-rapport* zijn de top-drie prioriteiten van Europese IT-managers op dit moment het vergroten van de capaciteit (34%), het verbeteren van prestaties (28%) en het terugdringen van recovery-tijden (23%). Met het implementeren van RTS-metering pakken bedrijven deze issues alle drie aan. Ze profiteren van de mogelijkheid om pieken op ad hoc-basis op te vangen, verlagen hun storage-kosten, verbeteren de totale prestaties van de organisatie en maken tevens hun processen veiliger en betrouwbaarder. Aangezien de downtime van de infrastructuur afneemt, kunnen organisaties ook betere serviceniveaus aan klanten bieden en is de beschikbaarheid hoger.

Martin Hingley, Vice-president van de European Systems Group van IDC, zegt: "CIO's staan voor verschillende uitdagingen bij het plannen van de toekomst. De hoeveelheid data en verwerkingscapaciteit kan alleen nog maar toenemen door Europese wetgeving en meer handel via internet. Organisaties moeten dan ook onderzoeken hoe zij het beste dynamische IT-infrastructuren kunnen implementeren door te kijken naar modellen zoals metered storage. Hierdoor kunnen bedrijven wendbaarder opereren. Het flexibele betalingsmodel van deze oplossingen speelt ook in op de zorgen van CIO's met betrekking tot kostenbeheersing omdat het de kosten in relatie brengt tot omzet en ook mogelijkheden biedt om gebruikte capaciteit door te berekenen."

Johan Eilering, Vice-president Unisys Systems & Technology Benelux, zegt: "Nu de noodzaak van een Real-Time Infrastructure toeneemt, helpt Unisys klanten bij het optimaliseren van hun IT-middelen. Op die manier kunnen ze snel en dynamisch inspelen op veranderende eisen vanuit de business. Om competitief te blijven, moeten bedrijven flexibeler worden. Vooral financiële instellingen die toegang moeten hebben tot data vanwege wet- en regelgeving, hebben een Real-Time Infrastructure nodig voor het effectiever en efficiënter beheren, gebruiken en delen van informatie."

Klanten van Unisys profiteren al van de voordelen van RTS-metering, dat gebaseerd is op de Symmetrix-systemen van EMC. Eric Shefler, VP Marketing Sales Engagement EMEA van EMC, zegt: "Bedrijven moeten het groeiende volume aan informatie effectiever kunnen beheren. Zij moeten ook inspelen op het feit dat de waarde van informatie daalt en stijgt, en er verschillende niveaus van bescherming en toegankelijkheid bestaan. Unisys-klanten profiteren van een krachtige combinatie van schaalbaarheid, beschikbaarheid en datamobiliteit dankzij de RTS-oplossing."

Over Real-Time Infrastructure
Het storage-concept van Unisys is onderdeel van de RTI-benadering van Unisys. Daarin reageert de infrastructuur van een organisatie direct en dynamisch op kritische eisen vanuit de bedrijfsprocessen en biedt deze zo een directe bijdrage aan het succes van een onderneming. Dat is mogelijk doordat organisaties resources makkelijker en tegen lagere kosten kunnen toewijzen en inzetten. Dit verbetert de ondersteuning van eindgebruikers. Ook biedt RTI directe transparantie van de activiteiten op verschillende niveaus in de organisatie. Unisys heeft rond het concept een groot aantal diensten, tools en gerichte oplossingen ontwikkeld waarbij de Unisys 3D VE-methodologie het overkoepelende raamwerk vormt. Deze methodologie biedt optimale transparantie in bedrijfsprocessen, wat leidt tot meer veiligheid en betrouwbaarheid.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van de Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en server-technologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Onze diensten en oplossingen bieden klanten diepgaand inzicht in hun organisatie, de voorwaarde voor een continue en stabiele bedrijfsvoering. En door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de impact van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering gedaan wordt.