Ingezonden persbericht


Persbericht

UPS Trade Direct breidt bereik wereldwijde import en export uit

UPS Trade Direct Air en Ocean services nu volledig beschikbaar tussen Europa, de VS en Canada

BRUSSEL, 23 maart 2006 - UPS (NYSE: UPS) kondigt aan dat de UPS Trade Direct Air en Ocean services beschikbaar zijn tussen Europa, de VS en Canada. Hiermee komt UPS tegemoet aan de import- en exportbehoeften van haar klanten: sneller en efficiënter goederenvervoer tussen deze dynamische handelsgebieden.

UPS Trade DirectSM is een geïntegreerde multimodale service die lucht- of zeevracht en douane-inklaring combineert met expresvervoer en less than truckload (LTL) transport. Het proces verloopt als volgt:

Goederen uit Europa bestemd voor de VS en Canada worden individueel verpakt, gelabeld voor aflevering en geconsolideerd tot een enkele vrachtzending. Nadat de goederen per vliegtuig of boot zijn vervoerd, worden de goederen bij de douane als één unit ingeklaard. Deze eenheid wordt vervolgens opnieuw verdeeld in individuele pakketten of LTL-zendingen. De pakketten worden rechtstreeks in het UPS-netwerk opgenomen voor eindaflevering, waardoor kostbare tussenstops in distributiecentra worden vermeden. Aangezien de goederen gedurende het hele proces in handen van UPS blijven, kunnen klanten de status van hun zending opvolgen via de traceer- en notificatiesystemen van UPS.

De nieuwe uitbreiding van Trade Direct is een logisch gevolg van de succesvolle implementatie van de dienst tussen andere belangrijke handelsroutes. UPS introduceerde Trade Direct outbound van Europa naar de VS in januari 2005 en inbound van Azië naar Europa in juni 2005.

"Steeds meer grote en kleine bedrijven realiseren zich dat hun succes nauw samenhangt met het effectief beheren van hun supply chains," zegt Wolfgang Flick, President van UPS Europa. "Dankzij de inbound- en outbounddiensten die wij onze klanten aanbieden voor de belangrijkste handelsroutes tussen Europa en Noord-Amerika, kunnen onze klanten de efficiëntie van hun wereldwijde supply chains verhogen."

Noord-Amerika en Europa blijven de twee voornaamste spelers in de wereldwijde handel. Alleen al in 2004 werd tussen de VS en de EU voor 441,5 miljard US-dollar aan goederen verhandeld*, terwijl de wederzijdse handelsuitwisseling tussen Canada en de EU in totaal 62,9 miljard US-dollar bedroeg**.

Voor meer informatie over UPS Trade Direct producten kunt u terecht op pressroom.ups.com/tradedirect.

UPS is de grootste pakketdienst ter wereld en is wereldwijd toonaangevend op het gebied van supply chain services. Het bedrijf biedt tal van mogelijkheden voor het synchroniseren van goederen, informatie en fondsen. Het hoofdkantoor van UPS is gevestigd in Atlanta, VS, en het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan 200 landen en gebieden. De aandelen van UPS worden verhandeld op de New York Stock Exchange (UPS) en meer informatie over het bedrijf vindt u op het internet onder www.ups.com.

# # #

Voor meer informatie kan u contact opnemen met:

Ilse de Sain of Inge van Langelaar bij Edelman

Ilse.desain@edelman.com of Inge.vanlangelaar@edelman.com

Tel. 023 554 20 30

*Statistieken zijn gebaseerd op cijfers van de US Mission to the European Union, website: http://www.useu.be/

**Statistieken zijn te vinden op de website van de Canadese overheid: http://www.dfait-maeci.gc.ca/eet/cimt/2004/pfact_annual_trade_2005-11-en.asp