Ingezonden persbericht


Persbericht

Beta-versie Adobe XMP Toolkit beschikbaar voor open source-gemeenschap via Adobe Labs

Complexe ontwerp- en publishing-workflows efficiënter door Metadata-technologie over diverse applicaties en systemen

Amsterdam, 23 maart 2006 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) stelt de beta-versie van de Adobe® XMP (Extensible Metadata Platform) Toolkit versie 4.0 beschikbaar. Dit is Adobe's industriestandaard voor het labellen van bestanden. De nieuwe beta-toolkit is gebaseerd op open source-technologie en bevat Adobe XMP-bibliotheken. Deze leveren hulpmiddelen aan softwareontwikkelaars en industriepartners voor het ontwikkelen van geoptimaliseerde workflow-producten. De nieuwe generatie ontwerp- en publishing-applicaties en -systemen vereenvoudigen de integratie van metadata. Met Adobe XMP beschikken desktop-applicaties en back-end-publishingsystemen over een algemene methode voor het vastleggen, delen en gebruik maken van kostbare bestandsinformatie voor een effectievere taakverwerking, workflow-automatisering en data rights-management.

"De geavanceerde bibliotheken in de beta-versie van de XMP Toolkit leveren nieuwe elementen die nodig zijn voor de automatisering van publishing workflows", zegt Mark Hilton, vice president of Creative Suites bij Adobe. "Bij ontwerp- en publishing-processen is een goede samenwerking noodzakelijk tussen ontwerpers en publishers die content leveren en bedrijven zoals Adobe die de producten voor creatieve workflows leveren. Door de integratie van Adobe XMP kunnen bedrijven producten en systemen bieden die de productiekosten verlagen, fouten verminderen en de looptijd van het productieproces verkorten voor hun klanten."

Deze beta-versie biedt tevens de mogelijkheid om consequent metadata toe te voegen aan populaire beelden, documenten en videobestandsformaten. Hierdoor worden de bestanden intelligenter. Op deze manier kan bijvoorbeeld een bestand met productfoto's samen met informatie over prijzen en identificatienummers aangeleverd worden aan een geautomatiseerd opmaaksysteem dat gebaseerd is op Adobe InDesign Server CS2. Hier kan de metadata van het product als een bijschrift onder de productfoto verschijnen in de laatste printcatalogus lay-out.

De nieuwe bestandsbeheer-mogelijkheden van de Adobe XMP Toolkit versie 4.0 voegt functionaliteit toe die een consequente metadata-workflow over de producten van Adobe en partneroplossingen mogelijk maakt. Met deze beta-versie kunnen ontwikkelaars ook met behulp van Adobe Bridge een centraal beeld van XMP-data krijgen. Adobe Bridge is het navigatiecontrolecentrum die in belangrijke creatieve oplossingen van Adobe zit, zoals Adobe Creative Suite 2 en Adobe Production Studio.

"Veel systemen vertrouwen op standaarden die door de International Press Telecommunications Council (IPTC) zijn ontwikkeld en worden bijgehouden om metadata vast te leggen over de gehele workflow. Zoals IPTC Core die gebaseerd is op Adobe XMP, om metadata vast te leggen over de gehele workflow", zegt Stephane Guerillot, voorzitter van de IPTC. "Gebruikers hebben ons gevraagd software-tools te leveren die het mogelijk maken om metadata-eigenschappen te lezen en te schrijven in XMP-elementen die ingebed zitten in de beeldbestanden. De Adobe XMP beta-versie zal het voor partners makkelijker maken om te voldoen aan regelgeving."

Prijzen en beschikbaarheid
De beta-versie van de XMP Toolkit is beschikbaar voor Windows (Visual Studio 2005) en Macintosh (Xcode 2.2) als een gratis download via de Adobe Labs website op http://labs.adobe.com/xmp. Hier zullen regelmatig updates van de software worden geplaatst. Voor uitgebreide informatie over Adobe XMP kunt u kijken op: www.adobe.com/xmp.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het persbericht vindt u hier: http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/pr/mar2006/xmp_beta_230320.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2006 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, InDesign and XMP are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com