Ingezonden persbericht


LaCie wint prestigieuze design-award

Twee LaCie-harddrives ontvangen Red Dot Award uit 5.000 inzendingen

Amsterdam, 23 maart 2006 - LaCie heeft de prestigieuze designprijs Red Dot Award 2006 gewonnen. Uit meer dan 5.000 inzendingen koos een internationale jury van ontwerpdeskundigen twee LaCie-harddrives, de LaCie Rugged en de LaCie Skwarim, als beste ontwerpen. In de categorie 'media en consumentenelektronica' kwamen deze harddrives als meest hoogwaardig en innovatief uit de bus. Hiermee treedt het bedrijf in de voetsporen van designtoppers als de Apple iPod, de Audi A6 en het Bose Wave-muzieksysteem, die eerder Red Dot Awards wonnen.

Het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen, het oudste en meest gerenommeerde ontwerpinstituut in Europa, organiseert de jaarlijkse Red Dot Award-verkiezing. Reeds sinds 1955 vormen deze Awards wereldwijd een internationaal kwaliteitskenmerk voor uitmuntende ontwerpprestaties. De winnende LaCie-harddrives zijn te zien tijdens een speciale tentoonstelling in het Red Dot Design Museum in het Duitse Essen.

LaCie won reeds eerder een Red Dot Award. "We zijn ontzettend blij om opnieuw de Red Dot Award te winnen voor een harddrive-ontwerp", zegt Mathilde Bohrmann, binnen LaCie verantwoordelijk voor Marketing en R&D. "Deze prestigieuze prijs is voor ons een bevestiging dat we de meest innovatieve fabrikant zijn van externe harddrives. LaCie heeft er altijd naar gestreefd om krachtige technologie te combineren met baanbrekend design. Hiervoor werken we nauw samen met gerenommeerde ontwerpers als Neil Poulton en Karim Rashid. Deze ontwerpers van respectievelijk de Rugged en de Skwarim combineren functionaliteit met een uiterst aantrekkelijk ontwerp. Dit past binnen de visie van LaCie dat technologieproducten ook mooi moeten zijn, je moet er immers elke dag naar kijken."

De feestelijke Red Dot Award-ceremonie vindt plaats op 26 juni 2006 in het Aalto-theater in Essen. De prijswinnende werken zijn van 27 juni tot 23 juli 2006 te bezichtigen tijdens de speciale tentoonstelling 'Design on stage - winners red dot award product design 2006'. In het Red Dot Design-museum is de grootste permanente tentoonstelling van hedendaagse ontwerpkunst ter wereld ondergebracht.

Over Red Dot Awards
Met meer dan 5.000 inzendingen in de categorieën Productontwerp, Communicatieontwerp en Ontwerpconcept is de Red Dot Awards de meest toonaangevende en grootste designwedstrijd ter wereld. Sinds 1955 kiest een deskundige jury van het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen jaarlijks de meest uitmuntende ontwerpen. De bekroonde producten worden bovendien vereerd met een tentoonstelling. Voor meer informatie www.red-dot.de.

LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor PC- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Ora-Ïto en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).