Beers Bedrijfsauto

Young European Truck Driver

Boekhout Transport zet de eerste twee Scania Euro 5 trucks in Nederland op de weg

03/23/2006

Dhr Wout Boekhout (midden), directeur van het gelijknamige transportbedrijf, ontvangt de sleutels van de beide Scania Euro 5 trekkers uit handen van Anders Grundströmer, directeur van Scania. Links Rob Bouwheer, directeur Operations van Boekhout Transport Onlangs nam Boekhout Transport uit Bunnik de eerste Scania Euro 5 trucks in Nederland in gebruik. De beide Scania R420 trekkers zijn uitgerust met de zuinige en betrouwbare 12 liter 420 pk motor en de comfortabele Highline cabine. Met deze uitbreiding van haar wagenpark onderstreept Boekhout andermaal haar visie op het gebied van milieubewust ondernemen en de toepassing van innovatieve mogelijkheden. Met deze voertuigen heeft Boekhout tevens de 250ste Scania in haar wagenpark in gebruik genomen. De beide voertuigen zijn afgeleverd door de Scania-vestiging te Utrecht.

Boekhout Transport heeft zich in een reeks van jaren ontwikkeld tot een efficiënte logistieke dienstverlener met een consistent beleid voor continue verbetering. Het bedrijf startte in 1959, maar heeft zich met name de laatste periode sterk ontwikkeld. Vanuit het hoofdkantoor in Bunnik worden alle operationele activiteiten aangestuurd. Deze strekken zich uit door geheel Noord-West Europa en spitsen zich vooral toe op zowel het transport, op- en overslag en just-in-time levering van bouwmaterialen als alle logistieke handeling m.b.t. nieuw en gerecycled papier. Het wagenpark van het bedrijf, met een omvang van zo'n 150 eenheden, is geheel op deze twee specialisaties toegesneden.

De keuze voor Euro 5 voertuigen is heel bewust gemaakt. In de filosofie van Boekhout wordt voortdurend aandacht besteedt aan de nieuwste technieken om haar rol als maatschappelijk verantwoordelijke onderneming in te vullen. Directeur Wout Boekhout windt er geen doekjes om: "Een bedrijf van onze omvang moet ook rekening houden met milieu. We hebben ook te maken met de klanten van onze klanten en daar speelt dit een rol die steeds belangrijker wordt. We zoeken dan ook voortdurend een optimale balans tussen rendement en milieu." De Scania's maken gebruik van het SCR-systeem dat in de toepassingen van Boekhout optimaal tot zijn recht komt.

Scania is voor Boekhout een `preferred supplier'. De keuze voor deze beide trekkers is dan ook niet toevallig. Naast de bewezen kwaliteit van Scania in een lange reeks van jaren speelt ook de goede relatie met de dealer een belangrijke rol. "Een product is zo goed als de organisatie erachter", concludeert Boekhout, "en Scania heeft dat prima voor elkaar".

© Copyright Scania 2005 All rights reserved.