Politie Gelderland-Zuid

Buurtbewoner mishandelt moeder en zoon

Nijmegen, 23-03-2006 o Een 37-jarige vrouw uit de wijk Wolfskuil heeft woensdagavond aangifte gedaan van mishandeling van haarzelf en haar 11-jarige zoon. Dat zou een overbuurman gedaan hebben.

De zoon was rond 19.00 uur buiten aan het spelen. Op een gegeven moment zag de vrouw dat de 39-jarige overbuurman haar zoontje vast had en hem meesleurde naar de tuin van de 37-jarige. De vrouw riep tegen de man dat hij haar zoon los moest laten. Hierop pakte de man de vrouw bij haar arm, maar de vrouw wist zichzelf en haar zoontje los te krijgen en vluchtte naar binnen. De man liep ook mee en gaf haar naar haar zeggen een kopstoot tegen haar oog. De vrouw is verder het huis in gerend, waarop de man het huis uit gelopen is.

De vrouw deed aangifte bij de politie, die naar de man toe ging om met hem te praten. Die vertelde tegen de agenten dat zijn dochters al een paar keer mishandeld zouden zijn door de 11-jarige. Toen hij de jongen zat was en hem naar huis bracht, ontstond naar zijn zeggen een conflict met de moeder van de jongen. De man is aangehouden en de politie onderzoekt de zaak verder. (07)