Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 23 maart 2006, no. 88

College trekt eerdere besluiten in

GO bereikt akkoord over FUWA

Het Georganiseerd Overleg (GO) van de gemeente Eindhoven heeft een akkoord bereikt over de gemeentelijke functiewaardering (FUWA). Het college trekt de FUWA-besluiten in die op 15 maart 2005 aan het personeel zijn bekendgemaakt.

Bij ongewijzigde functies (zittend personeel, nieuw aangetrokken personeel en bij vacatures) wordt, tot er in Eindhoven een nieuw definitief waarderingssysteem is, het functieniveau van 14 maart 2005 gehanteerd. Voor ongewijzigde functies waarvoor op 15 maart een gelijk of hoger niveau is vastgesteld blijft de waardering van 15 maart gelden. De gewijzigde functies (bijvoorbeeld na reorganisaties of functiewijziging) worden opnieuw en indicatief gewaardeerd volgens een ook, op andere plaatsen, gehanteerd functiewaarderingssysteem (FUWASYS).

Dit waarderingsysteem wordt bij de gemeente Eindhoven maximaal twee jaar indicatief gehanteerd. In die tijd gaan werkgever en werknemers in het GO op zoek naar een definitief waarderingssysteem dat in de toekomst gehanteerd kan worden. In een persoonlijke brief worden alle werknemers op de hoogte gesteld van deze nieuwe ontwikkelingen waarbij tevens wordt aangegeven wat dat voor hen persoonlijk betekent. Ook wordt bezwaarmakers tegen de FUWA-resultaten van 15 maart 2005 gevraagd of zij, gezien bovenstaande, bereid zijn hun bezwaren in te trekken of te heroverwegen.

Einde conflict
Met dit akkoord komt een einde aan een langslepend conflict waarbij het vooral ging om de functiewaarderingsmethode die werd gehanteerd. Tot 1999 werden alle functies gewaardeerd volgens het EFS-systeem. In 1999 maakte de werkgever in het GO kenbaar dat alle functies opnieuw gewaardeerd moesten worden. Basis voor deze waardering zou een aangepaste versie van het tot dan toe gehanteerde EFS-systeem worden, het EFS+. Dit proces werd in gang gezet maar het duurde, mede door de GOGO-reorganisatie en moeizaam overleg binnen het GO, vijf jaar voordat op 15 maart 2005 de resultaten van de functiewaarderingen bekend werden. Omdat de werknemersdelegatie het niet eens was met de manier waarop deze waarderingen (met name het ontbreken van een referentiebundel en een conversietabel) tot stand waren gekomen, vroeg deze delegatie om advies aan de Lokale Arbitrage en Adviescommissie (LAAC) in Den Haag.

Deze stelde de werknemersdelegatie in het gelijk waarna burgemeester en wethouders kenbaar maakten dat zij, in plaats van het EFS+, een ander functiewaarderingssysteem wilden. Daarvoor zijn nu de eerste stappen gezet.
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven