De Nederlandse Bank


Bericht aan de rekeninghouders van Van der Hoop bankiers N.V. Nieuwsbericht

Datum leeg 23/03/2006

De Nederlandsche Bank N.V. (DNB), in haar hoedanigheid van uitvoerder van de Collectieve Garantieregeling voor kredietinstellingen voor terugbetaalbare gelden en beleggingen (CGR), maakt het volgende bekend.

Gebleken is dat er onduidelijkheid bestaat over de toepassing van de CGR, al naar gelang het tijdstip van indiening van een vordering onder de CGR. Deze onduidelijkheid houdt verband met de omstandigheid dat de kans aanwezig is dat curatoren reeds voor het verstrijken van de laatste indieningsdatum voor een vordering onder de CGR (22 mei as) een tussentijdse uitkering aan crediteuren doen. Het effect zou kunnen zijn dat de crediteur die zijn vordering onder de CGR indient nadat een uitkering uit het faillissement is ontvangen in een betere positie verkeert dan degene die voor de tussentijdse uitkering uit het faillissement de vordering onder de CGR heeft ingediend en daarop uitgekeerd is. Het voorgaande zou uiteraard alleen van toepassing zijn wanneer de totale vordering op Van der Hoop bankiers N.V. (Van der Hoop) meer bedraagt dan het garantiebedrag onder de CGR.

Teneinde deze onduidelijkheid weg te nemen en om rechthebbenden op een uitkering onder de CGR in dezelfde positie te houden, onafhankelijk van het tijdstip van indiening van de vordering onder de CGR, bericht DNB de CGR als volgt toe te passen:

* Crediteuren die na het ontvangen van de tussentijdse uitkering uit het faillissement en voor 22 mei as een beroep doen op de CGR, ontvangen, met inachtneming van de overige bepalingen van de CGR, een vergoeding tot maximaal het garantiebedrag (Euro 40.000 voor een depositovordering, Euro 20.000 voor een beleggingsvordering) over hun resterende vordering op de boedel.
* Crediteuren die reeds voor de tussentijdse uitkering uit het faillissement een uitkering onder de CGR hebben ontvangen, zullen, indien hun oorspronkelijke totale vordering op de boedel meer bedraagt dan het ontvangen garantiebedrag, een additionele uitkering ontvangen die de genoemde ongelijkheid wegneemt. Deze crediteuren zullen door DNB per brief op de hoogte worden gesteld van de additionele uitkering.

Crediteuren die nog geen vordering onder de CGR hebben ingediend wordt geadviseerd, indien hun vordering meer bedraagt dan het garantiebedrag, te wachten met indiening tot na de tussentijdse uitkering uit het faillissement (en uiteraard niet later dan 22 mei as). Indien toch eerder een vordering onder de CGR wordt ingediend, dan zal deze worden afgehandeld conform de regeling en zal na het bekend zijn van het percentage van de tussentijdse uitkering nog aanvulling plaatsvinden.

Crediteuren met een vordering op de boedel van maximaal het garantiebedrag onder de CGR en die nog geen beroep op deze regeling hebben gedaan wordt om praktische redenen aangeraden deze vordering zou spoedig mogelijk in te dienen. Op deze vordering zal volledig uitgekeerd worden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Informatiedesk van DNB, tel. 0900 520 0520 (35ct. per gesprek) van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar info@dnb.nl

Perscontacten
Tobias Oudejans, tel 020-524 3100, 06-524 96 961 of Herman Lutke Schipholt, tel 020- 524 2712, 06-524 96 900

[s?root.de_kennisBank.Nieuws_en_pers.DNB.Nieuws_2006.Bericht_aan_de_re keninghouders_van_Van_der_Hoop_bankiers_N.V.] leeg