Gemeente Wijdemeren


22/03/06
College breidt taxiservice naar gemeentehuis uit

Inwoners van Wijdemeren, zonder eigen vervoer of WVG-pasje, kunnen voortaan voor EUR 2,50 per rit met de taxi naar het gemeentehuis. Voorheen was deze service alleen voor inwoners van Nederhorst den Berg. Het college heeft nu besloten dat de service geldt voor heel Wijdemeren. Nieuw is ook dat deze taxiservice geldt op álle werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur. Voor 5 euro brengt de taxi mensen naar het gemeentehuis en weer naar huis. Belangstellenden kunnen een taxi bestellen bij de firma Bergtax, telefoon 0294-251424.

Het college komt hiermee tegemoet aan inwoners die niet tevreden zijn over de bereikbaarheid van het gemeentehuis. Die ontevredenheid van sommige mensen bleek onlangs uit een onderzoek van TNS-Nipo. Gemiddeld gaven inwoners voor de bereikbaarheid een 6,9. Inwoners van Nederhorst den Berg echter een 5,3, inwoners uit Ankeveen een 6,3 en inwoners van Kortenhoef een 6,5.

De taxiservice naar het gemeentehuis is in december 2003 in het leven geroepen na het sluiten van het loket van burgerzaken in Nederhorst den Berg. Omdat de buurtbus Nederhorst den Berg niet aandeed konden Bergers zonder eigen vervoer iedere dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 12.00 van de gemeentelijke taxiservice gebruikmaken. Inwoners uit andere dorpskernen konden wel gebruik maken van de buurtbus. Nu deze niet meer rijdt vangt de gemeente dit op door de taxiservice uit te breiden.