Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 23 maart 2006

Wapen, munitie en XTC-tabletten in beslag genomen

Hengelo

Woensdagmiddag 22 maart hield de politie in Hengelo een 46 jarige man uit Hengelo aan. Onderzoek had namelijk uitgewezen dat de 46 jarige man mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen. De verdachte gaf aan dat het wapen in een woning in Hengelo lag. Bij onderzoek in deze woning werden een vuurwapen, munitie en ongeveer 500 XTC-tabletten aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De 46 jarige man is in verzekering gesteld en zal gehoord worden. Nader onderzoek volgt. (06-035617)

Aanhoudingen na diefstal met geweld

Hengelo

De politie hield woensdagmiddag 22 maart in Hengelo twee verdachten aan, mannen uit Hengelo van 27 en 46 jaar. De twee worden ervan verdacht met geweld een sieraad afhandig te hebben gemaakt van een 25 jarige vrouw uit Hengelo. Dit gebeurde in de woning van de vrouw. Het slachtoffer raakte hierbij niet gewond. De verdachten en de vrouw zijn bekenden van elkaar. De verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen nader gehoord worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-035617)

Getuigenoproep na mishandeling

Almelo

Op donderdag 22 maart vond omstreeks 10.00 uur een mishandeling plaats op de Egbert ten Catelaan in Almelo. Een 70 jarige Almeloër liet zijn hondje uit en liep daarbij over het trottoir. Ter hoogte van de verkeerslichten stond de 70 jarige naar het verkeer te kijken toen er een persoon over hetzelfde trottoir in zijn richting fietste. Deze persoon raakte tijdens het passeren de schouder van de 70 jarige, waarna hij onmiddellijk zijn fiets tegen een schutting gooide en op de 70 jarige afliep. Hij sloeg de 70 jarige meerdere keren in zijn gezicht, waardoor het slachtoffer kwam te vallen. De dader ging er daarna op zijn fiets weer vandoor in onbekende richting. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn gezicht en zijn bril was vernield. Twee inzittenden van een rood met geelkleurige bedrijfsbus, die voor de verkeerslichten stil stond, hielpen de 70 jarige overeind. Deze getuigen, twee mannen, zijn daarna weer verder gereden. De politie zou graag in contact komen met deze twee mannen. Ook roept zij eventuele andere getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. Van de dader is het volgende signalement bekend: Jongeman van 16 tot 18 jaar oud, lengte 1.75 meter, slank postuur, donker kort haar en donkere ogen. Hij sprak Nederlands met een buitenlands accent en was gekleed in een spijkerbroek en een lichtkleurig jack. De jongeman reed op een blauwe mountainbike. (06-036213)


---- --
Politieafdeling Enschede-Zuid treedt op tegen overlast van aanhangers

Enschede

De politie treedt vanaf maandag 3 april op tegen aanhangwagens, caravans en vouwwagens die langer dan drie dagen op dezelfde weg staan. Reden voor de actie zijn klachten van buurtbewoners over overlast.

Klachten

Regelmatig krijgen politie en gemeente klachten van bewoners en wijkraden dat er sprake is van overlast van aanhangwagens. Parkeerruimte is in de Zuidwijken beperkt. Aanhangwagens die langere tijd op parkeerplaatsen gestald staan leveren dus overlast op. Daarnaast zijn de aanhangwagens niet fraai om te zien. Niet langer dan 3 dagen parkeren De APV verbiedt woonwagens, kampeerwagens, caravans, vouwwagens, aanhangwagens of andere voertuigen die voor recreatie worden gebruikt om langer dan 3 achtereenvolgende dagen te parkeren op de openbare weg. De politie zal vanaf 3 april hierop extra controleren en tegen overtreders optreden. Wegsleepkosten voor rekening overtreder De regeling werkt als volgt. Eigenaren krijgen eerst een waarschuwing en hebben drie dagen de tijd om hun voertuig te stallen. Is dit niet gebeurd dan wordt proces-verbaal opgemaakt en krijgt men een boete van 50 Euro. Is het voertuig na 14 dagen nog niet verwijderd dan wordt deze weggesleept en maximaal 90 dagen gestald. Daarna kan het voertuig eventueel vernietigd worden. Wil de eigenaar het voertuig terug, dan komen wegsleepkosten en stalling voor rekening van de eigenaar. Meer informatie
Voor meer informatie over de regeling en de toepassing ervan kunt u terecht bij de politie in Enschede-Zuid. De politie is te bereiken via 0900-8844. Of te bezoeken op het adres: Wesselerbrinklaan 100.



Politie Twente