Provincie Limburg

Provincie Limburg ondersteunt samenwerking Maasplassen De Provincie Limburg draagt 127.000,-- bij aan de uitvoering het Plan

van aanpak Maasplassen 2006-2008. De Maasplassen bieden enorm veel kansen voor toerisme. Daarvoor moet wel het een en ander gebeuren aan een (veilige) inrichting en ontsluiting van het gebied met respect voor de natuur en het milieu. In 2005 is de Provincie Limburg actief aan de slag gegaan met enkele ondernemers en belangenorganisaties in het gebied. Dit heeft onder andere geleid tot het Plan van aanpak Maasplassen 2006-2008. Om die samenwerking vast te houden, hebben de Stuurgroep Recreatie en Toerisme Maasplassen/WCL, de Provincie Limburg, de Kamer van Koophandel Limburg-Noord, de Stichting Het Limburgs Landschap en de Stichting Samenwerkingsverband De Maasplassen Limburg op donderdag 23 maart 2006 tijdens de jaarlijkse toerisme conferentie van de Provincie Limburg, een convenant gesloten. Het convenant heeft als doel het gezamenlijk bevorderen en stimuleren van het toerisme en de recreatie in het Maasplassengebied.

Het Plan van aanpak Maasplassen 2006-2008 houdt onder andere het volgende in:

1. Het realiseren van het zogenaamde Jachthaven Plus systeem in de Maasplassen: het opwaarderen en bevorderen van samenwerking tussen de jachthavens in de Maasplassen.

2. Het realiseren van één of meerdere fietsvaarverbindingen over de Maas. Dit project wordt ook wel het rondje met het pontje genoemd.
3. Het verbeteren van de veiligheid rond de Maasplassen. Hiervoor wordt namens het bedrijfsleven een toezichthouder in de Maasplassen benoemd die onder andere let op diefstal en illegale stroperij / visserij.

Het Plan van aanpak Maasplassen 2006-2008 en het convenant moeten er toe leiden dat er rond de Maasplassen een sterk toeristisch netwerk ontstaat met als middelpunt de ondernemers. Op dit moment hebben zich ruim 100 bedrijven bij de Stichting als lid aangemeld. Een eerste resultaat van de groeiende samenwerking in de regio.

23-3-2006 15:31