Ingezonden persbericht


Persinformatie | |

ICT~Office ook actief ten behoeve van internetbedrijven

Woerden, 23 maart 2006

Brancheorganisatie ICT~Office gaat ook de belangen behartigen van internetbedrijven. Daarnaast ontwikkelt ICT~Office voor die bedrijven onder meer activiteiten op het gebied van marktstimulering. Leden van ICT~Office hebben nu al substantiële belangen in de internetsector. Het aantal leden dat actief is op het gebied van internet is de afgelopen tijd flink gegroeid. Op www.ictoffice.tv is een vodcast te vinden van de lancering.

ICT~Office vertegenwoordigt al de IT-, Telecom- en Officesector en biedt internetbedrijven daarmee een platform om contacten te leggen en activiteiten te ontwikkelen met leden uit die andere sectoren. De verbreding naar bedrijven die actief zijn op het gebied van internet is niet meer dan vanzelfsprekend. Algemeen directeur Sylvia Roelofs: "Internetbedrijven, zoals ISP's, hebben dikwijls te maken met issues waar ook leden in de telecomsector tegenaan lopen. De kostenvergoeding voor de uitvoering van de bewaarplicht is daarvan een goed voorbeeld. Een gezamenlijke stem, betekent ook een krachtiger stem." Er zijn veel meer gemeenschappelijke belangen te benoemen. Die liggen bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteitsregelingen, fraudebestrijding en de businessimplicaties van triple play.

Door zich aan te sluiten bij ICT~Office weten internetbedrijven zich verzekerd van een partner met veel ervaring op het gebied van belangenbehartiging. Internetbedrijven kunnen zich als lid van ICT~Office ook aansluiten bij de Stichting ICT Milieu. Internetbedrijven die modems of settop boxen importeren en aanbieden, kunnen daarmee eenvoudig voldoen aan de wettelijke verplichting afgedankte ICT-apparatuur te verwerken.

ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Office- en Internetbedrijven in Nederland. ICT~Office behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die E 30 miljard omzet en 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Office sector. Voor meer informatie www.ictoffice.nl.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht