Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 23-03-2006

Veel bekeuringen voor het negeren van rood verkeerslicht

Drunen De politie heeft de afgelopen drie dagen maar liefst 69 bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders die op de Bosscheweg in Drunen het rode verkeerslicht negeerden.

In verband met wegwerkzaamheden zijn op genoemde weg tijdelijk verkeerslicht geplaatst.

Het nog beschikbare weggedeelte is zodanig smal dat er verkeersgevaarlijke situaties ontstaan wanneer het verkeer van twee kanten komt. De politie probeert dergelijke situaties te voorkomen en zal ook de komende tijd alle weggebruikers die het rode verkeerslicht negeren, blijven bekeuren.

Het niet stoppen voor een rood verkeerslicht wordt bestraft met een geldboete van 130 euro voor automobilisten en voor motorrijders, 90 euro voor bromfietsers en snorfietsers, 50 euro voor fietsers.

Jongen weigert te stoppen en veroorzaakt schade aan politieauto

Drunen Een 14 jarige jongen uit Nieuwkuijk negeerde donderdagmorgen het rode verkeerslicht op de Bosscheweg. Agenten wilden hem laten stoppen maar de jongen weigerde dat en fietste door. Kort daarna werd de jongen door de agenten vanuit hun dienstauto mondeling gesommeerd om te stoppen waarop hij antwoordde: Echt niet. Ik ga echt niet stoppen. Hij reed vervolgens weer door. Op de Grotestraat brachten de agenten hun auto tot stilstand. De jongens weigerde wederom te stoppen en reed in het voorbijrijden de linker buitenspiegel van de dienstauto. Ook veroorzaakte hij een grote kras op de zijkant van de auto.

Zelfs dat was nog niet genoeg voor hem om te stoppen. Toen de agenten hem weer ingehaald hadden probeerde de jongen met zijn fiets via een stapel stenen en zand te ontkomen. Hij kwam daarbij echter ten val en kon alsnog in de kraag gevat worden. Hij is na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld. Zijn ouders zijn op de hoogte gesteld.

Motorrijder gewond ten gevolge van aanrijding

Schijndel Donderdagmorgen is bij een verkeersongeval op de Boschweg in Schijndel een 36 jarige motorrijder uit Berkel-Enschot gewond geraakt. De bestuurder van een voor hem rijdende tractor met aanhangwagen had richting aangegeven om links af te slaan. Desondanks haalde de motorrijder hem in met de aanrijding als gevolg. De 17 jarige in Dun Dungen wonende bestuurder van de tractor bleef ongedeerd.

Rijden tijdens ontzegging

Veghel Donderdagmorgen zagen agenten op de Dr. Schaepmanlaan een man in een auto rijden die zijn gordel niet om had. De automobilist, een 30 jarige man uit Veghel, is staande gehouden. Nader onderzoek wees uit dat de man, vanwege een volledige ontzegging van de rijbevoegd, tot augustus 2006 geen auto mag besturen.

Verdachten van diefstal kentekenplaten

Drunen Naar aanleiding van een melding dat er drie personen aan de Lipsstraat in Drunen bezig waren met het stelen van kentekenplaten heeft de politie woensdagavond een onderzoek ingesteld. De auto waarin zij reden werd aangetroffen bij een tankstation aan de Parklaan waar zij de auto aan het voltanken waren. De auto bleek voorzien van valse kentekenplaten. Alle drie de betrokkenen, een 33 jarige Rotterdammer, een 21 jarige man uit Zoetermeer en een 33 jarige man uit Berkel en Rodenrijs, zijn aangehouden. Zij zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Verdachte van auto-inbraak

s-Hertogenbosch Naar aanleiding van een woensdagavond ontvangen telefonische melding van getuigen dat zij hadden gezien dat er enkele jongens aan het inbreken waren in een personenauto aan de Platostraat werd een onderzoek ingesteld. De knapen waren er al vandoor toen de politie ter plaatse was maar kon aan de hand van het van de getuigen gekregen signalement toch op het spoor komen van een van de verdachten. Deze 17 jarige jongen uit s-Hertogenbosch kon na een achtervolging op de Windmolenbergstraat worden aangehouden.

Blikje bier kost man uiteindelijk 8 dagen cel

s-Hertogenbosch Agenten zagen woensdagmiddag dat er een 32 jarige inwoner van s-Hertogenbosch op het Stationsplein uit een blik bier stond te drinken. Toen de agenten vervolgens zijn naamsgegevens verifieerden bleek dat hij nog twee vonnissen, samen goed voor 8 dagen cel, op zijn naam had staan.

De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Op dievenpad

Cuijk Woensdagmiddag zijn aan de Maasburg in hun woonplaats Cuijk vier meisjes, twee van 14 en twee van 15 jaar oud aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Het viertal bekende die middag in vier zaken diefstallen te hebben gepleegd. Het merendeel van de buit, o.a. broekriemen, snoepgoed, een sjaal en enkele portemonnees, was nog in hun bezit. Allen zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Niet voldaan aan bevel of vordering

Drunen Woensdagmiddag is aan de Margrietweg in zijn woonplaats Drunen een 43 jarige man aangehouden. Hij belette dat een aldaar staande boom in opdracht van de gemeente werd gekapt. Ook toen de politie probeerde in het geschil te bemiddelen, weigerde de man zijn actie te staken. Hem is door de politie gevorderd weg te gaan zodat de werkzaamheden vervolgd konden worden. Toen hij dit bleef weigeren is hij aangehouden. Nadat proces-verbaal is opgemaakt is de man weer in vrijheid gesteld.

Valse naam

Oss Een 17 jarige jongen uit Herpen is woensdagmiddag aangehouden nadat hij de politie een valse naam opgegeven had. Agenten zagen de jongen als derde man op een bromfiets zitten waarbij hij bovendien geen helm droeg. Bij het zien van de politie sprong de jongen van de bromfiets af en probeerde weg te rennen. Hij kon zich niet legitimeren en gaf toen hij naar zijn naam gevraagd werd een valse naam op. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

Veghel Woensdagmiddag vond er op de Udenseweg in Veghel een aanrijding plaats tussen een 17 jarige bromfietser en een 53 jarige fietster, beiden uit Veghel. De 17 jarige haalde de fietster in, waarbij beiden met elkaar in aanraking kwamen. De fietster kwam ten val en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Verdachten van diefstal fiets

Rosmalen De politie heeft woensdagavond na een melding van enkele getuigen vijf jongeren van 13, 14 en 15 jaar oud uit s-Hertogenbosch opgepakt. Zij worden verdacht van diefstal van een fiets vanaf de Driesprong in Rosmalen. De getuigen zagen de jongeren in de brandgang van de Pastoriestraat aan de fiets staan rommelen en belden de politie. De fiets en de jongeren werden aangetroffen. De drie weken oude fiets ter waarde van 900 euro is terug bezorgd bij de eigenaar. Vanwege hun leeftijd zijn zij nog diezelfde avond aan hun ouders overgedragen. De jongens zullen binnenkort nader worden verhoord.

Agenten gewond ten gevolge van verkeersongeval

Esch Woensdagavond zijn twee agenten van de politie Brabant-Noord gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Haarenseweg in Esch.

Zij waren op weg naar een inbraakmelding in Haaren toen de bestuurder van de dienstauto de macht over het stuur verloor. De dienstauto raakte van de weg en kwam op de zijkant in een langs de weg gelegen sloot tot stilstand. De bestuurder liep een spierkneuzing op in het bovenbeen. De bijrijder is in het ziekenhuis aan een botbreuk in de hand behandeld.

Overigens is van een inbraak waarvan melding was gemaakt niet gebleken.