Gemeente Oostzaan

21 maart 2006

* Nieuwe gemeenteraad

* Commissie Algemene zaken

* Regionale omnibusenquête van start

* Hulp voor gehandicapten en chronisch zieken


---

Nieuwe gemeenteraad
Op donderdag 16 maart is de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. De nieuwe raadsleden zijn:

VVD: mevrouw T.K. Schaafsma-Buijs en de heren D.J. van der Lugt en M.P.J.M. Slimmers
PvdA: mevrouw M. Boom-Kopper en de heren E.J. Taams en R.H. van Dijk

Groen Links: de heren N.L. van der Lugt en A.F.B. Ronner en mevrouw W.H.J. van der Pol-Gase

Gemeentebelangen: de heer P. Visser en mevrouw J.M. Zondervan

CDA: de heren T. Flens en E. de Jong

---

Maandag 27 maart komt de raadscommissie Algemene zaken vanaf 19.30 uur bijeen in het gebouw van de griffie, Kerkbuurt 26. U bent van harte welkom om bij deze vergadering aanwezig te zijn. Op de voorlopige agenda staan de volgende punten:

* Beëdiging fractieassistenten

* Presentatie politie Zaanstreek-Waterland
* Voordracht en benoeming werkgeversbestuurslid IZA-Nederland

De commissievergadering is openbaar. Meer informatie over de agendapunten (stukken, indien aanwezig) kunt u inzien op het gemeentehuis (voor openingstijden zie boven). U kunt voor aanvang van de commissievergadering spreektijd aanvragen bij de griffier, mevrouw A. Makenbach.


---

Regionale omnibusenquête van start
De gemeente Oostzaan probeert haar dienstverlening actief te verbeteren en verder te professionaliseren. We willen dan ook graag meer in contact komen met inwoners en we zijn benieuwd naar hun mening over uiteenlopende onderwerpen. Om de mening van inwoners over bijna twintig onderwerpen, waaronder gemeentelijke dienstverlening, woningbehoefte, veiligheid, woonomgeving, sport en cultuur, vrijwilligerswerk en mantelzorg te peilen, doet de gemeente Oostzaan mee aan de Regionale omnibusenquête.

Op 27 maart gaat de schriftelijke enquête van start. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de afdeling Onderzoek en Statistiek van de gemeente Purmerend. Dit gebeurt in opdracht van de gemeenten Beemster, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zeevang. Eind maart ontvangen de via een steekproef geselecteerde deelnemers van 15 jaar en ouder een brief met het verzoek of zij mee willen werken. Tussen 27 en 30 maart komt een enquêteur bij hen langs om de enquête persoonlijk te over-handigen. Als de geselec-teerde persoon niet thuis is, wordt de enquête in de brievenbus ge-daan. Dezelfde enquêteur komt een week later opnieuw langs om de ingevulde enquête op te halen.

Resultaten
Naar verwachting zijn de resultaten van de Regionale omnibusenquête in het najaar van 2006 bekend. In 2004 is de enquête overigens voor de eerste keer uitgevoerd. De resultaten van dit onderzoek kunt u vinden op de website van de gemeente Oostzaan in de rubriek meningen van burgers.


---

Hulp voor gehandicapten en chronisch zieken
MEE Amstel en Zaan is er voor alle mensen met een handicap, ontwikkelingsachterstand, functiebeperking of chronische ziekte, maar ook voor hun partner, ouders en/of verzorgers, familie, buren en medewerkers van andere organisaties.
U kunt bij ons terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Dit kan gaan over alle terreinen van het dagelijks leven, van arbeid tot vakantie, van financiële regelingen tot onderwijs. MEE Amstel vindt u op de ds. Martin Luther Kingweg 155, 1503 KW Zaandam, tel: (075) 617 22 55. U kunt hier op maandag tot en met vrijdag terecht tussen 08.30 uur en 17.00 uur.