Gemeente Hulst


Persbericht - 23.03.2006

Archeologische bodemvondsten in 's-Landshuis

Op 23 november 2005 startte de Werkgroep Stadsarcheologie met het determineren van de archeologische vondsten die zijn gedaan op het terrein achter de basiliek te Hulst.
Inmiddels zijn op dit terrein de bouwwerkzaamheden voor het project Onder de toren in volle gang.

De werkgroepleden hebben, onder leiding van amateurarcheologen van de Archeologische Werkgemeenschap Nederland en de Oudheidkundige Kring, de bodemvondsten gesorteerd, gewogen en beschreven. Scherven zijn tot een geheel samengevoegd door ze aan elkaar te plakken met schildersplakband.
Van de totale hoeveelheid hebben de vrijwilligers nu 25 dozen met aardewerk verwerkt en in elkaar geplakt.
Aan de hand van digitale fotos wordt bepaald welke geplakte stukken voor definitieve restauratie en tentoonstelling in aanmerking komen. Deze selectie gebeurt door de Provinciaal Archeoloog en ArcheoMedia, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de verwerking van de bodemvondsten.
De meest indrukwekkende archeologische stukken worden dan door de werkgroepleden definitief in elkaar geplakt en zo nodig aangevuld met gips.
Deze vondsten zullen later langere tijd te bezichtigen in het s-Landshuis te Hulst.

Het verwerken van de vele kilos aardewerk vindt plaats op woensdag en donderdag op de zolder van het koetshuis dat tegen het s-Landshuis is gebouwd.
Wilt u weten wat er allemaal uit de bodem achter de basiliek is gekomen?
Kom dan naar de eerste verdieping van het s-Landshuis. Daar zijn van woensdag 29 tot en met vrijdag 31 maart 2006 van 14.00 tot 17.00 uur de geplakte bodemvondsten te bewonderen.

Leden van de werkgroep zijn telkens aanwezig om uitleg te geven.
---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Jolanda Hartman.
Tel : 0114-389137
Email: jha@gemeentehulst.nl

overige persberichten