Persberichten 23/06 middag

Regio, 23-03-2006

Leiden Kettingbotsing op de A4 De politie heeft op donderdag 23 maart rond 10.15 uur hulp geboden bij een kettingbotsing op de A4 ter hoogte van Leiden. Een 20-jarige man uit Creil reed op de A4 in de richting van Amsterdam. Voor hem ontstond er plotseling een file waardoor hij moest afremmen. De 20-jarige man kon zijn auto niet op tijd stoppen en klapte op zijn voorganger. Door de kracht van de botsing klapte er nog twee autos bovenop elkaar. In totaal waren er dus 4 autos bij de botsing betrokken. Een 56-jarige vrouw uit Delft, de inzittende van de tweede auto, is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Voorschoten Mogelijkheid tot graveren van fiets De politie van Voorschoten biedt de mogelijkheid tot het graveren van de postcode in de fiets. Op 12 april zal dit op het centraal station aan de Papelaan mogelijk zijn. Tussen 17.00 uur en 20.00 uur kunnen mensen met hun fiets terecht. Personen moeten zich, indien verzocht, kunnen legitimeren.

Bodegraven Poging inbraak in winkel, getuigengezocht De politie vraagt getuigen van een inbraak in een winkel aan de Vromade contact op te nemen met de politie van Bodegraven. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844. De inbraak in de winkel vond plaats in de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 maart, omstreeks 02.45 uur. De politie kreeg een melding dat er mogelijk werd ingebroken. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan en constateerden dat er in een winkel gepoogd was in te breken. De agenten hebben de inbrekers mogelijk gestoord want er werd een auto achtergelaten, die wat later bleek eerder deze maand gestolen was tijdens een woninginbraak op de Koolmees. De technische recherche doet onderzoek naar eventueel achtergelaten sporen bij de winkel en in de auto.

Alphen aan den Rijn Politie houdt verdachte van auto-inbraken aan De politie heeft op maandag 20 maart rond 18.20 uur op de Paradijslaan een 22-jarige man uit Boskoop aangehouden nadat er verdenkingen tegen hem waren gerezen dat hij zich schuldig maakte aan autoinbraken. De politie kon de man aanhouden mede dankzij de hulp van burgers die video- en foto-opnamen van hem gemaakt hadden. De buurt was al alert nadat in korte tijd een aantal autoinbraken had plaatsgevonden. Nadat maandagnamiddag de politie gebeld werd dat de man weer in de buurt op zijn fiets gezien was, ging de politie naar de Paradijslaan en herkende de man van de beelden. Na zijn aanhouding werd hij ingesloten, verhoord en is hij donderdag 23 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie heeft de verdachte inmiddels verhoord over drie autoinbraken. Het gaat hier om een auto-inbraak op 1 maart aan de Prins Hendrikstraat, op 9 maart aan de Brittenrusstraat en op 20 maart aan de Prinses Irenelaan. Bij die inbraken werden onder meer laptops maar ook autoradios gestolen. De politie onderzoekt of de verdachte nog meer auto-inbraken heeft gepleegd.

Boskoop Jongen trapt meisje (8) in de rug De politie is een onderzoek gestart naar een mishandeling van een achtjarig meisje uit Boskoop. Het meisje liep op dinsdag 21 maart rond 19.15 uur met haar zus over de Zinkeling op weg naar huis toen zij door een jongen op de fiets werd ingehaald. De jongen gaf tijdens het voorbij fietsen een trap in de rug van het achtjarige meisje. Het meisje is naar huis gegaan waar zij klaagde over pijn in de rug. In overleg met de moeder is er aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in naar de dader.

Nieuwerkerk aan den IJssel Mishandeling van automobilist De politie heeft aangifte opgenomen van een mishandeling wat plaatsvond op woensdag 22 maart, rond 18.15 uur, op de Hitlandselaan. Een 65-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel reed in zijn auto op de Hitlandselaan, voor hem fietsten drie mannen. Toen de man de drie mannen in wilde halen gooide één van de mannen zijn fiets tegen de auto aan. De mannen riepen vervolgens naar de man dat het zijn schuld was en dat hij de kosten voor de beschadigingen aan de fiets moest betalen. De man draaide daarop zijn raampje open, en gaf aan geen geld bij zich te hebben. De mannen scholden hem, gingen bij hem in de auto zitten en sloegen de man. Omdat de mannen de fietsen voor de auto hadden neergegooid kon de man niet weg rijden. Door de tussenkomst van een vrouw hielden de mannen uiteindelijk op met het gebruiken van geweld en gingen zij er vandoor. De man is naar het ziekenhuis gegaan. In het ziekenhuis zijn diverse verwondingen geconstateerd.

Tijdens het voorval zijn er diverse autos langsgereden. De verdachten stapten zelfs voor deze autos op zij om hen te laten passeren. De politie komt graag met deze automobilisten en de vrouw die tussenbeiden kwam in contact. Getuigen kunnen zich melden bij de politie van Nieuwerkerk aan den IJssel via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

--- einde berichten ---