VVD



23-3-2006

Aptroot: Regeringsbeleid administratieve lasten is één stap vooruit, twee stappen achteruit.

VVD-woordvoerder Charlie Aptroot heeft zich verbaasd over de brief van de staatssecretaris van VROM aan honderdduizenden bedrijven waarin zij worden verplicht om jaarlijks opgave te doen van het gebruik van verpakkingen.

In de brief verplicht de staatssecretaris bedrijven voortaan om jaarlijks aan te geven hoeveel verpakkingsmatriaal zij voor hun producten gebruiken. Volgens Aptroot is geen rekening gehouden met al de kleine ondernemers die kleine hoeveelheden verpakkingsmatriaal gebruiken en nu wel elk zakje en tasje moeten afvinken voor hun administratie. "Deze handeling is nergens voor nodig en moet daarom zo snel mogelijk door de staatssecretaris worden ingetrokken", aldus Aptroot. Samen met zijn fractiegenoot De Krom heeft hij vragen gesteld aan staatssecretaris Van Geel van Milieu.
Het Kamerlid hoopt niet dat dit het eerste voorstel is wat uit het Catshuis-overleg, bedoeld om tot concrete stappen te komen voor het verminderen van regeldruk en administratieve lasten, naar voren is gekomen maar gaat er vanuit dat dit een "ongelukje" is van de staatssecretaris.

donderdag 23 maart 2006

Voor nadere informatie: c.aptroot@tweedekamer.nl