Europese en Amerikaanse gamers nemen het tegen elkaar op tijdens internationaal Intel gaming-event

Nederlandse deelnemer naar de eerste 'Intel Global Gaming League TransAtlantic Showdown'; alle games worden gespeeld op Intel Centrino Duo-laptops

Kontich, 23 maart 2006 - Dit weekend vindt in New York het eerste trans-atlantische gaming-toernooi plaats: de 'Intel Global Gaming League TransAtlantic Showdown'. Aan dit grootschalige evenement, dat gesponsord wordt door Intel, neemt ook een Nederlander deel. Tijdens diverse bekende games zullen de teams uit Europa het opnemen tegen hun Amerikaanse tegenstanders. Alle games worden gespeeld op laptops met de nieuwste Intel Centrino Duo mobiele technologie. Het toernooi vindt plaats van 25 tot en met 26 maart en de finale wordt gespeeld op zondag 26 maart, om 20.00 uur Nederlandse tijd.

Intels nieuwste dual-core platforms bieden gamers de prestaties en de functionaliteit die noodzakelijk zijn voor 'cybersports' op het allerhoogste niveau. Dankzij krachtige dual-core prestaties, snelle en veilige draadloze netwerkverbindingen en high-end audio en graphics kunnen gamers zich volledig concentreren op de games en de samenwerking met teamgenoten.

Al tijdens de vlucht naar New York hebben de Europese gamers zich kunnen voorbereiden op het evenement, met behulp van op Intel Centrino Duo-laptops en snelle in-flight netwerk- en Internetverbindingen. Zo konden de deelnemers oefenen in de verschillende games, browsen op het web en hun blogs bijhouden.


Tijdens de Intel Global Gaming League TransAtlantic Showdown worden de team-gebaseerde games Counter Strike, Quake en WarCraft gespeeld. De Nederlander Manuel 'Grubby' Schenkhuizen, lid van het 4Kings-team, neemt deel aan de WarCraft-competitie. In totaal nemen er 30 gamers uit Europa en 30 uit de VS deel aan het event. De hoofdprijs is een cashbedrag van US $100.000.

Het toernooi vindt plaats in het Time Warner Center in New York. Daar heeft Intel diverse 'Duo Zones' ingericht, waar gamers en bezoekers de vele nieuwe mogelijkheden van het Intel Centrino Duo-platform kunnen ontdekken en ervaren. Op 25 maart vindt hier ook een 'Digital DJ Battle' plaats, waarbij een aantal van de allerbekendste dj's het tegen elkaar opnemen. Daarbij maken ze gebruik van laptops gebaseerd op Intel Centrino Duo mobiele technologie.

Meer informatie is te vinden op de website van de Intel Global Gaming League TransAtlantic Showdown: http://showdown.ggl.com/.

Over Intel

Intel, marktleider in chipinnovatie, ontwikkelt technologieën, producten en initiatieven die de manier waarop mensen leven en werken voortdurend verbeteren. Meer informatie over Intel is te vinden op http://www.intel.com/pressroom.