Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 23 maart

BERGEN OP ZOOM, 23 maart 2006

Vrouw betaald bijna 2300,- na valse aangifte

ROOSENDAAL: De politie nam op 9 januari aangifte op van bedreiging. Een 21-jarige vrouw uit Roosendaal deed aangifte tegen haar ex-vriend voor bedreigingen via internet. De politie hield de 25-jarige man uit Rotterdam op 19 januari aan. Hij ontkende de vrouw bedreigd te hebben. De politie onderzocht de zaak verder en ontdekte dat de bedreigingen waren verstuurd vanaf de computer van de vrouw. Ze is aangehouden voor het doen van valse aangifte. De vrouw had eerder aangifte gedaan tegen de man wegens mishandeling en bedreiging. Omdat het erg lang duurde voordat deze zaak voorkwam voor de rechter, besloot de vrouw tot het doen van valse aangifte in de hoop het proces te versnellen. De Roosendaalse kreeg een boete van 250,- en moest op last van de Officier van Justitie ook de kosten van het politieonderzoek, 2031,25, betalen. De vrouw heeft het bedrag inmiddels voldaan.

144 bekeuringen bij snelheidscontrole

ROOSENDAAL: Op woensdag 22 maart hield de politie een
snelheidscontrole aan de Antwerpseweg in beide richtingen . Tussen 09.15 uur en 14.45 uur zijn in totaal in beide richtingen 3573 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 144 in overtreding.

Man aangehouden voor het plakken van posters

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag 22 maart een 25-jarige man uit
s-Hertogenbosch op de Antwerpseweg. De politie zag de man rond 15.40 uur posters plakken en hield hem aan. Na verhoor is hij heengezonden met een bekeuring.

Politie bekeurt tijdens snelheidscontrole

WOUW: Op woensdag 22 maart hield de politie tussen 11.45 uur en 13.45 uur een snelheidscontrole aan de Molensingel. 725 bestuurders zijn gecontroleerd. Hiervan waren er 132 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 79 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 50 km/u.

WOUWSE PLANTAGE: Ook op de Plantagebaan is op woensdag gecontroleerd op snelheid. Van de 545 passanten waren er 106 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 93 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Drie mannen aangehouden voor drugsbezit

OSSENDRECHT: Leden van het Joint Hit Team hielden op woensdagmiddag 22 maart een auto staande ter controle. Hierbij namen de politiemensen een sterkte henneplucht waar. Er werd 180 gram hennep aangetroffen in het voertuig. De politie hield de drie inzittenden van het voertuig aan wegens drugsbezit. Het gaat om een 21-jarige man, een 20-jarige man en een 35-jarige man, allen afkomstig uit Frankrijk. Ze zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De drugs zijn in beslag genomen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

20 bekeuringen voor niet dragen veiligheidsgordel

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag 22 maart een algemene verkeerscontrole op verschillende locaties in de genoemde gemeente. Hierbij is vooral gelet op het dragen van de veiligheidsgordel. In totaal zijn 20 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de verkeersgordel.

Man schrikt wakker van inbrekers

BOSSCHENHOOFD: Op woensdag 22 maart is er omstreeks 20.15 uur ingebroken in een woning aan de Bosschenhoofdsestraat. De bewoner werd wakker toen het raam van de slaapkamer open ging. Hij riep iets en zag vervolgens twee mannen wegvluchten in de richting van de Pastoor van Breugelstraat. Eén van de daders was op een plat dak geklommen en kwam zo bij het slaapkamerraam op de eerste verdieping. De politie stelt een sporen- en een buurtonderzoek in en heeft aangifte opgenomen van de bewoner.

Politie stelt onderzoek in naar bedrijfsinbraak

HALSTEREN: Bij een inbraak in een bedrijf aan de Dorpsstraat zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee TFT-beeldschermen gestolen. De daders hebben een tweetal ruiten geforceerd en vervolgens, zonder daadwerkelijk naar binnen te gaan, de beeldschermen meegenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld, mede gezien het feit dat hetzelfde bedrijf vorige week op soortgelijke wijze ook al werd gedupeerd door het dievengilde.

Politie bekeurt 32x bij verkeerscontrole

OUDENBOSCH: Bij een verkeerscontrole aan de Bosschendijk zijn donderdag tussen 11.00 en 12.30 uur 32 automobilisten door de politie op de bon geslingerd. Maar liefst 27 weggebruikers droegen hun gordel niet en 5 automobilisten telefoneerden niet handsfree.

Politie stelt onderzoek in naar mishandeling

ROOSENDAAL: In de nacht van woensdag op donderdag werd kort na middernacht de hulp van de politie ingeroepen voor een uit de hand gelopen vechtpartij. Een 42-jarige en een 43-jarige Roosendaler hadden eerder op de avond in een woning aan de Kalsdonksestraat nog wat met elkaar gedronken, maar kregen later door bekende oorzaak ruzie. Beide mannen moesten in het ziekenhuis aan hun verwondingen worden behandeld. De 43-jarige man hield aan het voorval een gebroken hand over, het andere slachtoffer liep in ieder geval een hoofdwond op. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de mishandeling. Beide mannen zullen als verdachte worden gehoord.

Politie grijpt jeugdige brandstichtertjes in de kraag

ROOSENDAAL: Twee 14-jarige en een 13-jarige Roosendaler zijn donderdagmorgen door de politie betrapt op het stichten van een brandje aan de Laagveldsestraat. De politie had een tip gekregen dat de drie actief zouden zijn bij een kikkerpoel. Ter plaatse zagen zij de drie nog net wegfietsen. Omdat hun lichaam en kleding roetsporen vertoonden, gaven zij toe voor de brand verantwoordelijk te zijn. Ze hadden kranten in brand gestoken, die één van de 14-jarige jongens had moeten bezorgen. Naast de ouders van de jongens, werd ook de werkgever geïnformeerd. Tegen de jongens zal proces verbaal worden opgemaakt.

Politie bekeurt 16 automobilisten

ROOSENDAAL: Bij een verkeerscontrole aan de Willem Dreesweg zijn donderdagmorgen tussen 08.30 en 10.15 uur 16 automobilisten bekeurd, omdat zij hun gordel niet droegen.

Auteur: Inge Rijgersberg