Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 23 maart 2006

Politie houdt verdachte huiselijk geweld aan

BREDA: De politie heeft woensdagavond een 53-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van zware mishandeling van zijn 45-jarige ex-vriendin uit Breda. De man kan niet verkroppen dat er een einde is gekomen aan hun relatie en kwam woensdagavond rond 23:00 uur langs bij zijn ex in de wijk Overakker. In de woning ontstond een conflict, waarbij hij de vrouw meerdere keren heeft geslagen. De man pleegde verzet bij zijn aanhouding. Hij is in verzekering gesteld.

Verdachte mishandeling Eindhovenaar meldt zich

BREDA: Donderdagmorgen heeft de politie een 31-jarige inwoner van Oosterhout gehoord in verband met de mishandeling van een 42-jarige inwoner van Eindhoven afgelopen zaterdagavond tijdens een dartstoernooi aan de Stadionstraat. De man meldde zich vanmorgen vrijwillig bij de politie van team Prinsenbeemden. Zaterdag werd de man uit Eindhoven in zijn gezicht geraakt door een ijsklontje, dat uit het publiek werd gegooid. Hij raakte daarbij gewond in het gelaat. De man uit Oosterhout bekende dat hij het voorwerp had gegooid, maar daarbij niet de opzet heeft gehad om de Eindhovenaar in het gezicht te raken en meer uit baldadigheid heeft gehandeld. Het openbaar ministerie heeft hem een dagvaarding gegeven. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten. De verdachte moet zich op een later tijdstip verantwoorden voor een rechter.

Politie houdt snelheidscontrole

ZUNDERT: Aan de Rucphenseweg heeft de politie woensdag een snelheidscontrole gehouden. 780 automobilisten passeerden de radarpost. Van hen reden er slechts 4 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

Donderdagmiddag stond de snelheidsmeter opgesteld aan de Kapellekestraat. Bijna 400 bestuurders werden gecontroleerd op naleving van de maximum snelheid van 50 km/u. 43 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u.

PRINSENBEEK: Aan de Schutsestraat heeft de politie donderdagmorgen een snelheidscontrole gehouden. Van de 1049 gecontroleerde voertuigen reden er 162 harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst genoteerde snelheid was 101 km/u.

ZEVENBERGEN: Aan de Hazeldonkse Zandweg heeft de politie woensdag een snelheidscontrole gehouden. 900 automobilisten passeerden de radarpost. Van hen reden er slechts 5 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

Joint rokende jongens bekeurd

BREDA: Woensdagmiddag zijn in een winkelcentrum aan de Barones twee jongens van 17 en 18 jaar bekeurd. Het tweetal zat op een bankje een joint te roken. De 17-jarige bleek ook nog in het bezit te zijn van een vlindermes, daarvoor ontving hij een tweede proces-verbaal. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen.

Politie houdt verkeerscontrole

PRINSENBEEK/BREDA: De politie van het team Prinsenbeek heeft woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden aan de Haverdijk en de Bredase wijk Haagse Beemden. Agenten schreven in totaal 13 bekeuringen uit voor:

· Niet dragen autogordel (11)

· Niet handsfree bellen (1)

· Geen rijbewijs tonen (1).

Man aangehouden na bedreiging Bredase

BREDA: Woensdagavond heeft de politie aan in zijn woning in Breda een 42-jarige inwoner van Breda aangehouden. De Bredanaar wordt verdacht van bedreiging van een 32-jarige vrouw uit Breda. De bedreiging, waarbij een honkbalknuppel werd gebruikt, vond plaats in de voortuin van een woning aan de Olmstraat. De 42-jarige man ontkent dat hij de vrouw heeft bedreigd. Na verhoor is hij heengezonden. De aanleiding voor de bedreiging liggen in de relationele sfeer.

Inwoner Etten-Leur aangehouden op NS-station

BREDA: Een 30-jarige inwoner van Etten-Leur is donderdag rond 12.00 uur aangehouden op het NS-station na onenigheid met NS-personeel. De man kon aan de conducteur op het perron waar hij zich bevond, geen geldig vervoersbewijs tonen. Ook had hij geen legitimatiebewijs bij zich. Bovendien bedreigde hij de conducteur die hem had aangesproken. Hij is voor verhoor ingesloten.

Minderjarige winkeldievegge aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdag rond 12.30 uur een 15-jarige Bredaas meisjes aangehouden nadat zij probeerde nepnagels ter waarde van 7 euro te stelen. Dat gebeurde in een warenhuis aan de Karrestraat. Na verhoor is het meisje overgedragen aan haar ouders.

Auto gestolen van bedrijfsterrein

ETTEN-LEUR: Op een bedrijfsterrein aan de Handelsweg is woensdag tussen 00:30 en 16:00 uur een personenauto gestolen. De groene Chrysler Voyager stond geparkeerd achter het hekwerk van het bedrijf. De dader heeft de poort open geslepen om het terrein op te komen. Het Belgische kenteken van de auto is SMU-400. De auto is internationaal gesignaleerd.

Computer buitgemaakt bij diefstal uit bedrijf

BREDA: Uit een kantoor van een bedrijf aan de Oude Baan is woensdagavond een computer gestolen. Gedurende de diefstal waren er drie personen in het bedrijf aan het werk. Tijdens de werkzaamheden heeft men de voordeur open laten staan. De medewerkers waren er getuige van dat er minstens drie daders het bedrijf binnen kwamen lopen, de pc uit een kantoor pakten en er hard lopend vandoor gingen met de buit. Het personeel is nog achter hen aangegaan. Helaas zonder succes.

Auteur: Henk Snepvangers