Gemeente Wijdemeren


23/03/06
Formateur Wim Neef:
"Regenboogcoalitie Wijdemeren rond: vol vertrouwen verder"

Wijdemeren krijgt een regenboogcoalitie. Gisteravond, tijdens het middernachtelijk uur, is er een coalitieakkoord bereikt tussen CDA, VVD, PvdA en Groen Links. De belangrijkste punten uit het regenboogakkoord zijn sociale woningbouw; het meer vroegtijdig betrekken van burgers bij de totstandkoming van plannen en beleid; het stimuleren van maatschappelijke activiteiten; het verminderen van regelgeving en vergunningen en uitbreiding van het minimabeleid. De definitieve tekst presenteert formateur Wim Neef volgende week.

De coalitie krijgt vier wethouders, waarvan 2 fulltimers en 2 parttimers. De fulltimers worden Wim Neef (CDA) en een wethouder van de VVD. Deze naam maakt de VVD volgende week bekend. Lia Moote (PvdA) wordt wethouder voor 75% en Nelleke Schenkkan (Groen Links) voor 50%. De portefeuilleverdeling is als volgt.

Portefeuilles

Wim Neef: ruimtelijke ordening, openbare werken, bouw- en woningtoezicht, verkeer en vervoer en monumenten. Ook is hij eerste loco-burgemeester.
De VVD: financiën, personeel en organisatie, economie, recreatie en toerisme, burgerzaken, facilitaire zaken en gemeentelijke gebouwen. Lia Moote: Welzijn, Wet Maatschappelijke Ondersteuning, ouderenbeleid,

jongerenbeleid, volkshuisvesting en onderwijs
Nelleke Schenkkan: sociale zaken, sport, gezondheidszorg, kunst en cultuur en milieu.

De burgemeester krijgt de volgende portefeuilles: veiligheid, communicatie, handhaving, verkiezingen en waterbeheer.

De PvdA maakt nog een voorbehoud wat betreft goedkeuring van de ledenraad.

Als formateur is Wim Neef zeer tevreden met het resultaat. Neef: "Als coalitiepartijen denken wij dat er met dit akkoord een stevige basis is gelegd voor een goed bestuur van Wijdemeren in de nieuwe raadsperiode. Wij gaan de komende periode vol vertrouwen besturen."