Gemeente Alphen aan den Rijn


Intentieovereenkomst wonenCentraal

(23 maart 2006)

Op donderdag 23 maart hebben burgemeester N.P.M. Schoof van Alphen aan den Rijn en directeur T. Kuné van woningcorporatie wonenCentraal een intentieovereenkomst ondertekend waarin onder andere huur- en prijsgaranties zijn vastgelegd voor de huidige bewoners aan de Lage Zijde.

Deze ondertekening gebeurt symbolisch in de Promotiebus van het stadshart die geparkeerd staat aan de Lage Zijde op het Thorbeckeplein. De ondertekenaars en genodigden zullen symbolisch de oversteek van de Hoge Zijde naar de Lage Zijde maken door vanaf het stadhuis naar deze plek lopen. Daar wordt de intentieovereeenkomst getekend.

Door in een zo vroeg stadium deze overeenkomst te tekenen, geven gemeente en wonenCentraal te kennen veel waarde te hechten aan de huurders in het gebied. Belangrijke waarborgen voor hen zijn nu al overeengekomen. Voorbeelden hiervan zijn, dat iedereen een passende woning in het gebied aangeboden krijgt, er minimaal hetzelfde aantal sociale huurwoningen terugkomt, dat de bewoners maar één keer hoeven te verhuizen en dat de gemeente meewerkt aan het sociaal plan.

Ook zal dan de eerste nieuwsbrief Lage Zijde gepresenteerd worden. De nieuwsbrief wordt eerder deze dag verspreid onder de bewoners van de Lage Zijde.