Gemeente Bernheze


Herinrichting hoek Laar/De Beekgraaf in Nistelrode

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 14 februari 2006 ingestemd met het beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet voor de herinrichting van het huidige parkeerterrein en de beek De Beekgraafop de hoek van het Laar en De Beekgraaf in Nistelrode. Afhankelijk van het besluit van de raad om de financiële middelen ter beschikking te stellen voor de uitvoering van de werkzaamheden wordt de locatie nog dit jaar ingericht.

De herinrichting van Laar-De Beekgraaf is een onderdeel van een groter geheel, waarbij de gehele beek De Beekgraaf tot aan de A50 is betrokken. In het verleden is voor de herinrichting van Laar-De Beekgraaf een schetsontwerp uitgewerkt. Dit schetsontwerp sluit nauw aan bij de beleidsvisie Centrum Nistelrode. De beek De Beekgraaf' wordt in deze visie omschreven als belangrijk ruimtelijk element. Met name op de plek waar de beek het Laar kruist, liggen kansen om de beek te versterken als onderbreking van het lint. In het schetsontwerp is daar rekening mee gehouden.

Volgend op het advies van het college van burgemeester en wethouders op14 februari 2006 zijn de voorbereidingen van de werkzaamheden opgestart. Inmiddels is een schets besproken met een aantal bedrijven en direct betrokken bewoners uit Nistelrode. Zij hebben uitgesproken dat de schets, zoals deze is gepresenteerd richtinggevend kan zijn voor de verdere voorbereiding.
Via deze weg willen wij de bewoners de mogelijkheid geven kennis te nemen van deze schets en toekomstige inrichting, voordat we verder het voorbereidingstraject ingaan. De schets ligt van 28 maart tot 10 april
2006 ter inzage in het gemeentehuis in Heesch. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u van maandag tot en met donderdag contact opnemen met de heer Bas Janssen van de afdeling Civiel- en Cultuurtechniek, telefoon (0412) 45 88 88.