Gemeente Son en Breugel


Nationale Boomfeestdag 2006

Klik hier voor vergroting

Boomfeestdag2006.jpg
Dit jaar heeft onze gemeente al weer voor de 37e keer meegedaan aan de nationale boomfeestdag.
Woensdag en donderdag, 22 en 23 maart, hebben in totaal 225 leerlingen van alle basisscholen hun best gedaan ons dorp te verrijken met een aantal bomen en nog veel meer bosplantsoen.
Onder toezicht van de leerlingen van basisschool De Regenboog hebben burgemeester Gaillard en wethouder van Ommen de eerste boom geplant aan de Dommelpas, rondom het hertenkamp. Daarna mochten ze zelf aan de slag, in samenwerking met medewerkers van het IVN en de wijkteams van de gemeente.
Om 11.00 uur hebben ze de schop doorgegeven aan leerlingen van De Krommen Hoek en de Emiliusschool. Gezamenlijk hebben zij wilgen geplant en een aantal anderen geknot.

Donderdag was het de beurt aan de overige scholen. In moordend tempo hebben de leerlingen van de Sonnewijzer, Harlekijn, Stokland en de Gentiaan zorg gedragen voor het planten van 1000 stuks bosplantsoen achter de Zandoogjelaan.
Als afsluiting hebben de wethouders Overbeek en van Ommen een boom geplant op het woonwagencentrum aan de Rooijseweg. Hierna werden nog eens 600 stuks bosplantsoen geplant. De leerlingen van de Bloktempel draaiden hier hun hand niet voor om. In zeer korte tijd werd dit klusje geklaard en was het tijd voor een bekertje chocomel en de uitreiking van het aandenken aan de boomplantdag.

De inzet van de medewerkers van het IVN en de gemeente Son en Breugel, het enthousiasme van de leerlingen én het prachtige weer hebben er voor gezorgd dat alles ook dit jaar weer voorspoedig verlopen is.

feed

Webwinkel