Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (23/03)

OOSTERHOUT NB, 23 maart 2006

Arrestatie na zware mishandeling

DONGEN: De verdachte van een zware mishandeling wordt vrijdag 24 maart voor de rechter-commissaris geleid. De 22-jarige man uit Dongen wordt verdacht van geweld met ernstige gevolgen. Vermoedelijk sloeg hij op 28 februari (carnavalsmaandag) het 17-jarige slachtoffer tegen het hoofd. Dat gebeurde na een woordenwisseling op de Kanaalstraat in Dongen, kort na sluitingstijd van de horecagelegenheden. De klap was zodanig dat het 17-jarige slachtoffer uit Dongen een deuk zijn de schedel opliep. Dat resulteerde in een ziekenhuisopname, gevolgd door een operatie. Op basis van de aangifte van het slachtoffer stelde de politie een opsporingsonderzoek in. De verdenkingen tegen de 22-jarige Dongenaar waren voor de Officier van Justitie aanleiding om toestemming te geven voor de arrestatie. De aanhouding van de verdachte vond plaats op donderdagochtend 23 maart.

Zakkenrollerij

WAALWIJK: Twee gedupeerden deden bij de Waalwijkse politie aangifte van zakkenrollerij. Een 60-jarige Waalwijkse raakte haar portemonnee op woensdag 22 maart kwijt bij een supermarkt in winkelcentrum De Els. Vermoedelijk werd haar beurs rond 12.30 uur gestolen. In de portemonnee zaten bankpassen, een geldbedrag en een identiteitskaart. Op advies van de politie heeft de vrouw haar bankpassen laten blokkeren.

Eerder die ochtend, rond 10.00 uur, werd een 82-jarige vrouw ook al het slachtoffer van zakkenrollerij. Dat gebeurde in een andere supermarkt, eveneens in winkelcentrum De Els. De aangeefster vertelde dat een onbekende man haar afleidde. Hij ging er vervolgens vandoor met haar portemonnee met daarin een geldbedrag van enkele tientallen euros.

KAATSHEUVEL: Rond het middaguur van woensdag 22 maart raakte een 41-jarige vrouw uit Kaatsheuvel slachtoffer van een zakkenroller. Dat gebeurde bij een supermarkt aan de Gasthuisstraat. Haar portemonnee met inhoud werd tijdens het boodschappen doen in een onbewaakt moment gestolen.

De politie heeft al drie de aangiften in onderzoek.

Knullen opgepakt na vernieling ruit

RAAMSDONKSVEER: Onenigheid tussen minderjarigen leidde op woensdagmiddag 22 maart tot de vernieling van een ruit. De politie pakte kort daarna twee jongens van respectievelijk 13 jaar en 14 jaar oud op. De ruit van een woning aan de Jan Steenstraat sneuvelde rond 17.00 uur door twee stenen. Eén van de verdachten was bij de actie herkend en om die reden kon de politie het duo snel achterhalen. De jongens moesten mee naar het bureau, waar zij tijdens het verhoor al snel een bekentenis aflegden. Ze zullen de schade moeten vergoeden en krijgen ook een verwijzing naar Bureau Halt voor een passende taakstraf. Hun respectievelijke ouders zijn door de politie over het voorval geïnformeerd.

Politie onderzoekt inbraken

MADE: Tabaksartikelen zijn gestolen bij een inbraak in een supermarkt aan de Nieuwstraat. Die inbraak in het pand vond plaats op donderdag 23 maart rond 03.15 uur. Op dat moment trad namelijk het alarm in werking. De gewaarschuwde politie was binnen zes minuten na de melding ter plaatse. De daders waren er toen al vandoor gegaan. Bij de inbraak vernielden zij ruit van de toegangsdeur. De bedrijfleider van de supermarkt mist een grote partij sigaretten en shag. Het vermoeden bestaat dat er sprake is van twee daders. De politie nam een aangifte op en liet de technische recherche sporen veilig stellen.

SPRANG-CAPELLE: Een horecagelegenheid aan de Kerkstraat kreeg ongewenst bezoek in de nacht van woensdag 22 maart op donderdag 23 maart. De inbreker forceerde een buitendeur om binnen te komen. Eenmaal in het pand kraakte hij de aanwezige twee gokkasten. Uit de geldcassettes van de gokkasten nam hij een paar honderd euro mee. De politie nam een aangifte op en stelt daarnaast een buurtonderzoek en een technisch sporenonderzoek in.

HANK: Ook bij een horecagelegenheid in Hank werden de gokkasten door een inbreker opengebroken. De inbraak vond plaats op donderdag 23 maart tussen 01.00 en 05.00 uur, waarbij de dader binnendrong door een nooddeur open te breken. Ook hier verdween een paar honderd euro aan opbrengst van de gokkasten.

GIESSEN: Inbrekers drongen op 22 maart, kort na middernacht, een bedrijf in aan de Nijverheidstraat binnen. Dat blijkt uit de beelden van het aanwezige camerabeveiligingssysteem. Vier mannen braken de achterdeur open en doorzochten het pand. Zij gingen er vandoor met twee computers.

Auteur: Jeroen Steenmeijer