Beste werkgever 2005: Talis Woningcorporatie

Aedes

Aan woningcorporatie Talis uit Nijmegen is op 23 maart in Amsterdam 'Dé Werkgever van 2005 Award' uitgereikt. Talis scoorde bij werkgevers tot 1000 personeelsleden het hoogst op tevredenheid en motivatie van de medewerkers. De Award is een initiatief van Effectory, marktleider in medewerkersonderzoek.

Aedes vereniging van woningcorporaties feliciteert Talis en directeur Kees Strik met deze welverdiende onderscheiding. 'Dit is een kroon op de jarenlange inspanning van de heer Strik om van de woningcorporatie een uitstekend sociaal bedrijf te maken. Talis heeft maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel staan', aldus Peter Boerenfijn, directeur van Aedes.

Talis is een moderne en slagvaardige woningcorporatie die een toonaangevende rol speelt op de woonmarkt in Zuid Gelderland. Talis verhuurt 14.000 woningen in Nijmegen en Wijchen en bouwt jaarlijks 350 hoogwaardige huur- en koopwoningen. Talis heeft bijzondere aandacht voor mensen met een kwetsbare positie op de woonmarkt. Zo heeft de corporatie met de gemeente afgesproken ruim 8.400 woningen in de goedkoopste huurklasse beschikbaar te houden. Vorig jaar is een complex geopend waarin 'gewone' huurders en mensen met een beperking samen gehuisvest zijn. Bij Talis werken 140 enthousiaste en gedreven medewerkers. Samen werken zij op een plezierige en zakelijke manier aan de sociale verantwoordelijkheid van de corporatie.

Woningcorporaties investeren in woningbouw, maar ook in mensen. Samen met Kristal, een samenwerkingsverband van acht grote woningcorporaties in de Randstad, ontwikkelt Aedes een traineeprogramma voor starters op de arbeidsmarkt met HBO of universitair onderwijs. Hen wordt een opleidingsprogramma bij verschillende corporaties aangeboden. De werving van trainees start in mei dit jaar.