29
30
31
/> Maart 2006

Varen door de Tuin van Nederland' herdrukt
Bijna 230 kilometer vaarplezier in Drenthe, Overijssel en Gelderland De succesvolle uitgave van `Varen door de Tuin van Nederland' wordt herdrukt. Dit voorjaar verschijnt een geactualiseerde versie met een totaal vernieuwde cartografie. Het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme, dat het boek uitgeeft, werkt hierbij nauw samen met uitgeverij Buijten & Schipperheijn in Amsterdam. Afbeelding In 2002 rolde `Varen door de Tuin van Nederland' voor het eerst van de persen. Het 164 pagina's tellende vaarrouteboek was het resultaat van een nauwe samenwerking tussen overheden, watersport- en toeristische organisaties in Gelderland, Overijssel en Drenthe. Er zijn intussen ruim 3000 exemplaren van verkocht.

Week vaarplezier
De Tuin van Nederland-vaarroute verbindt de mooiste toeristische regio's van Drenthe, Overijssel en Gelderland met elkaar. Met een lengte van 229 kilometer staat de route garant voor een week vaarplezier. Door de centrale ligging in Nederland sluit ze bovendien naadloos aan op andere bekende vaartrajecten, zoals het IJsselmeer en de Turfroute. De Tuin van Nederland-route vormt daardoor de ideale start voor een langere vaarvakantie in Noord- en Oost-Nederland.

Leuke uitstapjes
Het 162 pagina's tellende vaarrouteboek is méér dan alleen een vaarroutebeschrijving. Het spoort watersporters namelijk ook aan om vanuit passantenhavens en aanlegplaatsen de omgeving te verkennen. Dat kan per fiets, maar ook te voet.

Elke ligplaats
Bij elke ligplaats wordt een toeristische beschrijving gegeven en is er aandacht voor leuke uitstapjes. Zowel voor volwassenen als voor kinderen. Ook praktische informatie over de dichtstbijzijnde supermarkten, postkantoren, banken, openbaar vervoer en taxibedrijven ontbreekt niet.

Informatie
Het vaarrouteboek `Varen door de Tuin van Nederland' is een uitgave van Buijten & Schipperheijn en het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT). De prijs bedraagt EUR 13,50. Het is verkrijgbaar bij VVV's, ANWB-winkels en boekhandels.
2006-03-23