onthulling officiele naamgeving waterbus

Amd marketing communicatie

Onder het toeziend oog van de heer Erik van Heijningen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland werd vandaag op indicatie van de heer Pieter de Boer, directeur Waterbus BV, de naamgeving Waterbus, uw regionale fast ferry, onthuld door de burgemeester van Rotterdam, de heer I. Opstelten en de loco-burgemeester van Dordrecht, de heer B. van der Zwaan. Deze naam vertegenwoordigt het grootste openbaarvervoernetwerk over water van Nederland annex langste overdekte fietspad (de fietsen kunnen gratis mee!).

Het netwerk verbindt Rotterdam via een aantal tussenstops met Dordrecht; vanuit Ridderkerk is er een rechtstreekse verbinding met Kinderdijk. Dordrecht biedt een directe aansluiting met de overige Drechtsteden en de Hollandse Biesbosch.
Ook voor het woon-werkverkeer en het recreatie en toeristisch verkeer is het een ideale, milieuvriendelijke voorziening.

Niet voor niets hebben dan ook alle Colleges van Burgemeester en Wethouders van de verschillende plaatsen de tocht, ter gelegenheid van deze onthulling, meegemaakt.