Symantec introduceert nieuwe serie kostenefficiënte geïntegreerde beveiligingsappliances voor MKB

Symantec

AMSTERDAM 23 maart 2005 -

Symantec introduceert Symantec Gateway Security 1600 Series, een nieuwe serie beveiligingsappliances. Deze bieden kleine en middelgrote bedrijven (MKB) een gemakkelijk te beheren, multifunctionele geïntegreerde beveiligingsoplossing, speciaal ontworpen om te beschermen tegen complexe en opkomende bedreigingen. Symantec Gateway Security 1600 Series maakt gebruik van diverse technologieën en biedt geïntegreerde Unified Threat Management (UTM), waarmee elk type organisatie de beveiliging centraal kan beheren.

De Symantec Gateway Security 1600 Series appliances gebruiken de Symantec Gateway Security v3.0-software. Acht essentiële beveiligingsfuncties garanderen optimale beveiliging: antispam, antivirus en antispyware, clientless SSL en IPSec VPN, full-inspection firewall, inbraakpreventie en inbraakdetectie, contentfiltering op basis van DDR (Dynamic Document Review) en op basis van URL-lijsten voor proactieve, directe bescherming tegen de complexe internetbedreigingen van vandaag.

Symantec Gateway Security 1600 Series reduceren de aanschaf- en installatiekosten dankzij de integratie van beveiligingsfuncties van één leverancier in één appliance. Elk systeem is voorzien van een beheerfunctionaliteit voor onder andere configuratie, event-logging, event-alerting en gedetailleerde rapportages (grafisch of textueel). Hiernaast zijn er optionele functies beschikbaar waarmee klanten wereldwijde zichtbaarheid kunnen realiseren en controleren, dankzij gecentraliseerd beleidsbeheer en correlatie van beveligingsevents voor de Symantec Gateway Security-appliances binnen hun netwerk. Gebruikers hebben zo de mogelijkheid om kwaadaardige activiteiten te analyseren en efficiënt te bestrijden.

Tegenwoordig moeten IT-beheerders de beveiliging en integriteit van desktop-pcs en laptops waarborgen. Symantec Gateway Security 1600 Series is voorzien van functionaliteit voor client compliance. Hiermee kunnen bedrijven beleid en beveiligingsrichtlijnen afdwingen bij systemen die verbinding maken op afstand door middel van IPSec of clientless SSL VPN. Voordat toegang wordt gegeven tot een beveiligd netwerk, worden de systemen van de gebruikers op afstand gescand om te bepalen of de benodigde beveiligingsvoorzieningen (antivirusdefinities, beveiligingsengines, signaturen voor inbraakdetectie, de firewall) up-to-date zijn en correct functioneren.

Schaalbaar beheer

Gebruikers van Symantec Gateway Security 1600 Series beschikken over een breed spectrum aan functies voor centraal beheer en rapportage via de Symantec Gateway Security Advanced Manager 3.0. Deze biedt veilig, gecentraliseerd en webgebaseerd beheer van honderden of duizenden Symantec Gateway Security appliances. Symantec Gateway Security Advanced Manager 3.0 is speciaal ontworpen om de productiviteit van organisaties te vergroten en een efficiënt gebruik van resources te stimuleren door middel van geconsolideerde beheerfuncties. Het biedt klanten een inzichtelijke analyse van beveiligingsevents, een snellere responstijd bij beveiligingsincidenten en een lagere total cost of ownership (TCO) bij het inzetten van beveiligingsgateways.

Symantec Security Response

Gebruikers van Symantec Gateway Security profiteren van Symantec Security Response. Ze ontvangen de nieuwste beveiligingsupdates en informatie zodra deze beschikbaar is. Symantec Security Response bestaat uit gespecialiseerde inbraakexperts, beveiligingstechnici, virusjagers en een aantal wereldwijde technische ondersteuningsteams die klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week integrale, internationale bescherming bieden tegen de complexe internetgevaren van deze moderne tijd.

Beschikbaarheid en verkooppunten

Om aan variabele performantie-eisen tegemoet te komen is Symantec Gateway Security 1600 Series beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen, de 1620 en de 1660. De adviesprijs voor de Symantec Gateway Security 1620 begint vanaf 1040 Euro. Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur in hun regio kunnen kijken op http://www.symantec.com/region/nl/partner/.

---

Over Symantec
Symantec is wereldwijd leider in oplossingen voor bedrijven en particulieren op het gebied van de beveiliging, beschikbaarheid en integriteit van informatie. Naast het hoofdkantoor in Cupertino, Californië, beschikt het bedrijf over vestigingen in ruim 40 landen. Meer informatie is te vinden op de website: www.symantec.nl.