Ackermans & van Haaren


Sofinim verwerft een 50%-participatie in Turboâs Hoet Groep

Ackermans & van Haaren (via haar 74%-dochter Sofinim) heeft op 23 maart 2006 een princiepsakkoord ondertekend met de heer Alfred Hoet en door hem gecontroleerde vennootschappen omtrent de verwerving van een 50%-participatie in een deel van de huidige groep Turboâs Hoet. De uitvoering van deze overeenkomst is onderworpen aan de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Sofinim zal, via een inschrijving op nieuwe en de overname van bestaande aandelen, 50% in een nieuwe vennootschap âTurboâs Hoet Groepâ (THG) verwerven, die volgende activiteiten zal omvatten :
* verkoop van nieuwe en gereviseerde turboâs en andere onderdelen voor vrachtwagens en personenwagens. Inzake turboâs is THG marktleider in de Benelux en Frankrijk.

* verkoop en onderhoud van DAF-vrachtwagens met 10 service- en/of verkoopspunten in België, Frankrijk en Bulgarije.
* leasing en verhuur op korte termijn van een vloot van 1.800 vrachtwagens.

De activiteiten inzake trailerbouw en tweedehandshandel van vrachtwagens maken geen deel uit van de transactie en zullen verder worden uitgebouwd onder de exclusieve leiding van de familie Hoet.

De nieuwe âTurboâs Hoet Groepâ zal worden aangestuurd door een executief comité onder leiding van de heer Piet Wauters. De Raad van Bestuur, paritair samengesteld uit vertegenwoordigers van de familie Hoet en Sofinim, zal worden voorgezeten door de heer Alfred Hoet.

Deze nieuwe groep realiseerde in het jaar 2004 (pro forma) met 520 medewerkers een omzet van ⬠174 mio en een netto-winst van ⬠4,3 mio. Voor 2005 wordt een gelijkaardige nettowinst verwacht bij een licht hogere omzet.

Met deze transactie leggen Alfred Hoet en Sofinim de basis voor een partnership dat de ambitie, de kennis en de financiële middelen heeft om de 3 huidige activiteiten nationaal en internationaal verder te ontwikkelen.

Antwerpen, 24 maart 2006

Voor bijkomende informatie kunt u telefonisch terecht bij :

Ackermans & van Haaren Turboâs Hoet Groep

Tom Bamelis Alfred Hoet +32/496.16.36.00

Lid van het Executief Comité Piet Wauters
+32/496.16.36.16


+32.3.231.87.70

Alle persberichten van AvH en haar belangrijkste groepsvennootschappen evenals de âInvestor Presentationâ kunnen ook geraadpleegd worden op de AvH website : www.avh.be.

Ackermans & van Haaren is thans een gediversifieerde groep actief in 4 kernsectoren : baggerâ, milieu- en aannemingsdiensten (DEME, één van de grootste baggerbedrijven ter wereld - Algemene Aannemingen Van Laere, een toonaangevende aannemer in België), financiële diensten (Bank Delen, één van de grootste onafhankelijke privé-vermogensbeheerders in België â Bank J.Van Breda & Cº, niche-bank voor de ondernemer en de vrije beroepen in België), private equity (Sofinim, één van de grootste
risicokapitaalverschaffers in België, en GIB) en vastgoed (Leasinvest-Extensa een belangrijke vastgoedontwikkelaar en investeerder in België/Luxemburg).

De groep concentreert zich op een beperkt aantal strategische participaties met een belangrijk groeipotentieel. De marktkapitalisatie van AvH bedraagt ongeveer ⬠1,7 miljard.

AvH is opgenomen in de BEL Mid index en is lid van Euronext Next Prime.