PERSBERICHT - 2006-01-19

Mooiste lentepark ter wereld open van 23 maart tot en met 19 mei

Keukenhof alweer druk bezig met het voorjaar

Terwijl iedereen nog druk bezig is met de winter bereidt de Keukenhof zich alweer volop voor op de lente. Dit jaar is het mooiste lentepark ter wereld geopend van 23 maart tot en met 19 mei. In die periode bloeien er in het 32 hectare grote park maar liefst zeven miljoen bloembollen en worden er doorlopend prachtige binnententoonstellingen georganiseerd.

Met zijn trendtuinen en -demonstraties, Japanse tuin en Engelse landschapstuin, eeuwenoude bomen, vijvers en kunstobjecten is Keukenhof elk jaar weer een bron van inspiratie voor elke natuur- en tuinliefhebber. Voor kinderen is er de spannende Bollebozenroute, een doolhof, de dierenweide en een leuke speeltuin. In het nieuwe seizoen heeft Keukenhof weer tal van activiteiten op het programma.


1 en 2 april, 6 en 7 mei: Roofvogeldemonstraties Hoe leven en vliegen vogels in het wild? Bezoekers krijgen uitleg over de verschillende soorten roofvogels - sommige met een spanwijdte van maar liefst twee meter -, waarna de vogels in volle vlucht te zien zijn.

7 tot en met 9 april: Zomerbollenweekend
Het voorjaar is hét moment om zomerbollen te planten. Tijdens het Zomerbollenweekend op Keukenhof worden niet alleen zomerbollen tegen aantrekkelijke prijzen verkocht, maar ook presentaties en demonstraties gegeven. Gidsen van Groei & Bloei verzorgen gratis rondleidingen door het park.

17 april: Easter Parade
Hoe verschillend kunnen hoeden zijn? Extravagant of ingetogen, serieus of humoris-tisch, lieflijk of stoer Het is allemaal te zien tijdens de Easter Parade die Keukenhof op Tweede Paasdag organiseert. Tijdens deze hoedenwedstrijd en hoedenparade showen deelnemers hun zelfgemaakte exemplaren; het resultaat is een vrolijke optocht tegen de achtergrond van de fleurig bloeiende bolbloemen.

17 april (2e Paasdag) en 14 mei (Moederdag): Vroege Vogels
Op 17 april is het park al om 07.00 uur geopend; vroege vogels kunnen dan in alle rust ervaren hoe de dag op Keukenhof begint. De zon komt op, de vogels beginnen de fluiten, de bloemen ontluiken Een feest voor het oog. En de ideale gelegenheid om ongestoord te filmen en fotograferen.

Creatieve workshops
Onder leiding van artistieke arrangeurs en kunstenaars organiseert Keukenhof speciaal voor groepen diverse creatieve workshops: lentedecoraties met voorjaarsbloemen maken, schilderen en fotografie. Om het uitstapje helemaal af te maken, kan worden gekozen voor een lunch, een high tea of een picknick en een wandeling door het park met een gids.

Rembrandt in bloei
Vooruitlopend op Rembrandt 400 jaar, hebben twintig kinderen van buitenschoolse opvang De Compagnon uit Leiden in de herfst van 2005 bollen geplant voor een zelfportret van de beroemde schilder. Medio april 2006 komen de 60.000 bollen tot bloei en vormen zij een schilderij van maar liefst tien bij veertien meter.

En nog veel meer
Daarnaast heeft Keukenhof nog veel meer te bieden, zoals zeven nieuwe inspiratietuinen, muziekoptredens in het openluchttheater, de grootste overdekte lelietentoonstel-ling ter wereld, een unieke collectie bronzen beelden, vijftien kilometer wandelpad, kunsttentoonstellingen, restaurants, souvenirwinkels Kom naar Keukenhof en laat je inspireren. Hier kun je de lente proeven.

Zie ook: In het voorjaar op de fiets naar de Keukenhof Fietsen in de Bollenstreek
Keukenhof op zoek naar bollebozen
Orchideeën dé exotische blikvangers Zomerbollenweekend van 7 tm 9 april Museum De Zwarte Tulp in Juliana Paviljoen

Noot voor de redactie,