Ingezonden persbericht


Jaarlijkse conferentie van Énergie Cités in Delft en Zoetermeer.

Op 23 en 24 maart vindt de jaarlijkse conferentie van Énergie Cités plaats in Delft en Zoetermeer. Énergie Cités is een samenwerkingsverband van steden in Europa met hoge energieambities.

Energie op lokaal niveau is het thema van dit jaar. Burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden zijn allemaal spelers in het lokale energieveld. Zij worden uitgedaagd hun creatieve en innovatieve vermogen aan te spreken. Samenwerken op lokaal niveau lijkt een uitkomst. Het biedt namelijk kansen om op een duurzame en veilige manier bij te dragen aan het voorzien in de energiebehoefte. Dit vergt het zichtbaar maken én uitvoeren van plaatselijke initiatieven op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Hoe krijgen we dit voor elkaar? Hoe motiveren we alle partijen om samen te werken op lokaal niveau? Er zijn inspirerende voorbeelden van steden waarbij lokale samenwerking effectief is gebleken.

Het programma, praktische informatie en het aanmeldingsformulier staan op www.energie-cites.org.

Noot voor de pers
Nadere informatie:
Gemeente Delft: Willem van de Ven, wvdven@delft.nl, tel. 015- 260 2782 Gemeente Zoetermeer: Arjan Heugens, a.heugens@zoetermeer.nl, tel 079-3469861


---- --