Gemeente Zwolle

Nieuwe natuur in omgeving Wythmen


Datum uitgave: 03/22/2006
Op 23 maart 2006 openen gedeputeerde Piet Jansen van Overijssel en de Zwolse wethouder Peter Pot een nieuw natuurbouwproject in Wythmen. Dit natuurbouwproject is gerealiseerd door de gemeente Zwolle met subsidie van de provincie Overijssel. Het maakt deel uit van het project Beter met Bos.

Binnen het project Beter met Bos realiseert de gemeente Zwolle ruimte voor de bouw van landgoederen en tegelijkertijd natuur voor Zwolse inwoners. Een deel van deze natuur komt in de buurt van Wythmen.

Hier zijn twee bestaande sloten omgevormd tot een ecologische natte zone. De walkanten van de sloten zijn licht glooiend gemaakt. De walkanten zullen afwisselend droog staan en nat zijn. Dit geeft een eigen flora en fauna en maakt bijvoorbeeld begroeiing met riet mogelijk. In de waterlopen ontstaat ruimte voor waterretentie in extreem natte periodes. Tevens is een historische oude laan in het gebied hersteld en deels opnieuw beplant met bomen.

De bestuurders openen een hek, waarmee de toegankelijkheid van het gebied wordt onderstreept. Ontwikkeling van natuur in Zwolle heeft ook als doel om inwoners en bezoekers de kans te bieden te genieten van de bijzondere en gevarieerde omgeving van de stad.

Bron: afdeling Communicatie