Ingezonden persbericht


----------

Extra goed nieuws voor 34 nieuwe Vinologen

Persbericht

Wijnacademie wint juridische procedure
over gebruik van titel voor RegisterVinologen

Op 15 maart 2006 hebben 34 nieuw-geslaagden het diploma Vinoloog van de Wijnacademie ontvangen. In Restaurant "de Hoefslag" werden tijdens een voortreffelijk diner de geslaagden één voor één in het zonnetje gezet door Ellen Dekkers de cursusleider van de Wijnacademie.

De voorzitter van de examencommissie Rob Zey complimenteerde niet alleen de geslaagden en maar betrok nadrukkelijk ook de partners, die nu geslaagden gedurende vele avonden in de boeken en tussen de glazen hadden gevonden, met het positief resultaat. Rob Zey deelde voorts mee dat vanaf het eerstvolgende examen, in september aanstaande, de wijze van proeftechnisch proeven is gewijzigd. Aan de bekende 12 blind t! e proeven wijnen zullen nu meer inhoudelijke vragen worden toegevoegd. "Een verbetering en een verdieping van het examen. De kandidaten kunnen veel meer dan voorheen hun organoleptische vaardigheden combineren met hun praktische vaardigheden. Ook het bedrijfsleven vroeg hierom en degenen die doorgaan met de studies Magister Vini of Master of Wine zijn dan nog beter voorbereid".

Ben van Zweden, voorzitter van de Wijnacademie benadrukte dat het een mooie taak is voor de nieuwe Vinologen van de Wijnacademie om hun kennis over te brengen op de vele klanten in de slijterij/wijnhandel, de supermarkt en de horeca. De al jarenlang voortgaande stijging van de wijnconsumptie greep hij aan om de geslaagden te wijzen op de noodzaak van regelmatig bijscholing bij de Wijnacademie en deelname aan de praktijkseminars.

Tenslotte had Van Zweden nog een extra verrassende mededeling voor alle Vinologen. Van Zweden: " de tege! n Wijnacademie aangespannen gerechtelijke procedure over het t! itel gebruik van de RegisterVinologen, is door ons succesvol afgerond. De aanduiding RV(RegisterVinoloog) mag, zonder verdere betwisting door iedere Vinoloog die zich laat registreren, achter de naam worden gevoerd. Niets staat meer in de weg om deze aanduiding of titel waarvoor grote belangstelling bestaat in wijnkringen, te voeren". Hij riep alle aanwezigen op zich gratis te laten registreren en hun kennis door het mede voeren van de aanduiding RV(RegisterVinoloog) achter hun de naam uit te dragen. Geregistreerde RegisterVinologen ontvangen een speciale oorkonde en mogen van het aparte RegisterVinologen logo gebruik maken. Van Zweden: "er rijden al diverse slijters-RegisterVinologen met dit logo op hun bedrijfswagen rond"

Door de halfjaarlijkse modules examens van de VinologenOpleiding in februari en augustus/september vindt er twee keer per jaar een diploma-uitreiking plaats.

Volgende examenperiodes: vinologen module examens: augustus/september slijtersvakexamen/wijnbrevet: juni 2006

Rotterdam, 20 maart 2006