Nederlandse Politiebond


CAO-problemen over vroegpensioen en levensloop

Gepubliceerd: woensdag 22 maart 2006.

Uiterste poging van ACP, NPB en VMHP om problemen op te lossen heeft geen resultaat. Bonden beraden zich op consequenties.

Aan het einde van de middag/begin van deze avond (woensdag 22 maart 2006) hebben de voorzitters van ACP, NPB en VMHP een ultieme poging gedaan om de gerezen problemen rondom het CAO-onderdeel 'vroegpensioen en levensloop' op te lossen. Die poging is niet geslaagd. Minister Remkes beroept zich op het begrip 'open en reëel overleg' en concludeert dat er geen termen zijn om de tekst van de CAO aan te passen. Voor de onderhandelaars van de drie bonden geldt met eenzelfde beroep op dat beginsel en het vertrouwensbeginsel precies het omgekeerde resultaat, namelijk wel aanpassing van de CAO-uitkomst. In concreto handelt het hier om het zogenaamde ambitieniveau op 60- en 61-jarige leeftijd en de vraag hoeveel jaren er effectief nodig zijn om dat ambitieniveau te realiseren. De onderhandelaars van de drie bonden nemen deze kwestie hoog op en hebben aangekondigd met hun besturen de gevolgen van deze patstelling in beeld te zullen brengen. Daartoe behoort niet alleen het effect op dit dossier maar ook meer in het algemeen de verhouding tussen de bonden en de minister en degenen die de laatste vertegenwoordigen.

Zodra er binnen en tussen de bestuurscolleges van de bonden afstemming heeft plaatsgevonden, zullen de precieze gevolgen aan de leden worden bekendgemaakt.

Overname van deze informatie is toegestaan mits met bronvermelding. © 22 03 2006 NPB