Wessanen NV

persbericht

Utrecht, 23 maart 2006

Wijzigingen Concerndirectie Wessanen

Koninklijke Wessanen nv maakt vandaag bekend dat Doede Vierstra, Chief Financial Officer (CFO) en lid van de Concerndirectie het bedrijf zal verlaten en in dienst zal treden als CFO en bestuurslid van Nuon, een van de meest vooraanstaande energieleveranciers van Nederland. Vierstra zal worden opgevolgd door Han Wagter. Hij zal zijn nieuwe betrekking gaan invullen na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 20 april 2006.

Han Wagter (56) heeft een brede achtergrond en ervaring in de financiële wereld in een internationale context. Hij bekleedde diverse financiële en management posities bij Stork, de laatste functie zijnde CEO van Stork Ketels. In 1993 trad hij in dienst als CFO van DAF Trucks, toentertijd net overgenomen door Paccard Inc. In 1999 werd hij CFO van Kappa Packaging B.V. waar hij een sterke resultaatverbetering wist te bewerkstelligen. Recentelijk was hij betrokken bij de samenvoeging van het bedrijf met de Jefferson Smurfit Groep. Han Wagter is registeraccountant.

Ad Veenhof, CEO van Wessanen, licht toe: "Het is altijd vervelend om een teamlid te zien vertrekken, maar ik zou Doede willen feliciteren met zijn nieuwe functie en bedank hem voor zijn bijdrage aan Wessanen. Tegelijkertijd ben ik blij dat het ons is gelukt om een zeer gekwalificeerde opvolger te vinden in de persoon van Han Wagter, die ons verder op weg zal helpen bij de implementatie van onze strategie. Zijn ervaring in de internationale financiële wereld, zijn stevige financiële achtergrond en zijn gebalanceerde persoonlijkheid maken hem tot een verrijking van het team."

Tijdens Wessanen's aandeelhoudersvergadering van 20 april a.s. zal worden voorgesteld om Han Wagter te benoemen als lid van de Concerndirectie.

Concerndirectie
Raad van Commissarissen
Koninklijke Wessanen nv
Handelsregister Amsterdam . KvK Amsterdam nr 33145851

Corporate Communications Beneluxlaan 9 . Postbus 2635 3500 GP Utrecht t +31 30 298 88 19 . f +31 (0)30 298 88 16 corporate.communications@wessanen.com


---- --