Persbericht
Datum 23 maart 2006

DIM VASTGOED N.V. : OVEREENSTEMMING OVER DIRECTIE- EN MANAGEMENTOVEREENKOMST

De Raad van Commissarissen van DIM Vastgoed N.V. maakt bekend dat overeenstemming is bereikt met Dane Investors Management B.V. (dat de directie en het beheer over DIM Vastgoed N.V. voert (DIM BV)) over de voorwaarden waarop DIM BV het management en beheer van DIM Vastgoed na 31 maart 2006 zal verzorgen. De daartoe te sluiten nieuwe directie- en managementovereenkomst voorziet in lagere vergoedingen en de mogelijkheid tot opzegging op ieder moment met een opzegtermijn van 12 maanden en zonder dat een beëindigingsvergoeding verschuldigd zal zijn. Daarnaast zijn DIM Vastgoed en DIM BV het eens geworden over een versterking van de corporate governance structuur van DIM Vastgoed. Alle belangrijke besluiten omtrent aan- en verkoop en verhuur van onroerend goed zullen goedkeuring behoeven van de in meerderheid onafhankelijke raad van commissarissen van DIM Vastgoed. Daarenboven zal DIM B.V. geen deel meer uitmaken van de Stichting Prioriteit DIM Vastgoed en zal het bestuur daarvan uitsluitend worden gevormd door onafhankelijke commissarissen. De beëindiging van de nu nog geldende directie- en managementovereenkomst met DIM BV per 1 april 2006 zal conform de voorwaarden van dat in 1997 aangegane contract gepaard gaan met een betaling van ca. USD 11,8 miljoen. DIM Vastgoed zal dit bedrag financieren uit de opbrengst van verkoop van door de vennootschap gehouden aandelen (treasury stock) en uit daarvoor beschikbare financieringsfaciliteiten. De betaling zal geen effect hebben op het resultaat en het dividend voor 2005 en zal in de resultaten over 2006 worden verdisconteerd. Voor het dividend 2006 wordt geen wijziging van het geldende beleid voorzien. Verwezen zij naar het Jaarverslag 2005, p. 26. Tijdens de vandaag te houden algemene vergadering van aandeelhouders van DIM Vastgoed zal de raad van commissarissen het voorgaande nader toelichten. Het document waarin de Weena 210-212
3012 NJ Rotterdam
Postbus 1370
3000 BJ Rotterdam
T 010 201 36 10
F 010 201 36 11
E info@dimvastgoed.nl
www.dimvastgoed.nl
DIM Vastgoed N.V. is een closed-end vastgoedbeleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal. DIM Vastgoed belegt in onroerend goed dat gelegen is in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De vennootschap richt zich op de aankoop van reeds ontwikkelde wijkwinkelcentra en zogenoemde 'power centers' met een hoge bezettingsgraad. De aandelen DIM Vastgoed zijn sinds 5 oktober 1999 genoteerd aan de beurs van Euronext Amsterdam. DIM Vastgoed beschikt over een vergunning op grond van de Wet toezicht beleggingsinstellingen.
Voor een beschrijving van de door DIM Vastgoed gehanteerde waarderingssystematiek en berekening van de intrinsieke waarde wordt verwezen naar het jaarverslag..vermelde overeenstemming is vastgelegd zal beschikbaar zijn via de website van DIM Vastgoed (www.dimvastgoed.nl).
Autoriteit Financiële Markten (AFM), die is belast met het toezicht op beleggingsinstellingen, is door DIM Vastgoed geïnformeerd. Met haar zal worden besproken in hoeverre de nieuwe directie-en managementovereenkomst onderworpen is aan goedkeuring door de AFM. Voorzover nodig zal die goedkeuring formeel worden gevraagd.

Voor nadere informatie over DIM Vastgoed :
DIM Vastgoed N.V.
Weena 210-212
3012 NJ ROTTERDAM
Telefoon 010-2013610
E-mail info@dimvastgoed.nl
www.dimvastgoed.nl
DIM Vastgoed N.V. P 2