Ingezonden persbericht


GEMEENTE HEERDE

OPENBAAR

BESLISSINGENLIJST

van de vergadering van het college op 14 maart 2006

Aanwezig: burgemeester W. Hoornstra, wethouders J.C. Lieske, Chr.C. Slobbe-van der Waal en W. de Weerdt en gemeentesecretaris Mr. A.M. van der Giessen. Nr Kern van de zaak Kern van het advies Besluit

Afdeling Middelen


1 Regiozaken. Voor kennisgeving aannemen. Conform advies.


2 Openbare beslissingenlijst Vaststellen. Conform advies. d.d. 8 maart 2006.

Raad en commissies


3 Conceptagendapunten Voor kennisgeving aannemen. Aanvullen met: Aanpassing raadsvergadering d.d. reglement van orde. 24 april 2006.


4 Herziene modellen VNG In handen stellen van griffier. reglement van orde voor
vergaderingen van de
raad en verordening op
de raadscommissies.

5 Diverse projecten
Eindrapportage projecten: · Per project uitspraak doen over · Coördinatie in handen leggen
1. Bebouwing terrein coördinatie. van MT. brandweer/buitendienst · Per project besluiten wat in de · Terugrapporteren aan college
2. Verplaatsing buitendienst betreffende adviezen is opgenomen. per project.
3. Verplaatsing brandweer
Heerde

4. Bestemmingsplan
De Ossenkamp

5. Bebouwing Roggeweg

6. Brinklaan

7. Heerderstrand/
transferium

8. Privé-kliniek/zorghotel

Afdeling
Openbare Werken


6 Gemeentegrond Wildekampseweg/inritvergunning Verjaring strook gemeente- · Verklaren dat verjaring is ingetreden van Conform advies. grond Wildekampseweg 40-42 een gedeelte van de onroerende zaak, en aanvraag inritvergunning kadastraal bekend gemeente Heerde, Wildekampseweg 44 te sectie C nr. 6745, groot ca. 23 m², Wapenveld. aangegeven op tekeningnummer 7637, en dat de heer B. van Ommen, Wilde- kampseweg 42 door verjaring eigenaar is geworden. Blad 1

Nr Kern van de zaak Kern van het advies Besluit
· Verklaren dat verjaring is ingetreden van een gedeelte van de onroerende zaak, kadastraal bekend gemeente Heerde, sectie C nr. 6745, groot ca. 22 m², aangegeven op tekeningnummer 7637, en dat de heer A.M. Reekers, Wilde- kampseweg 40 door verjaring eigenaar is geworden.
· Dit schriftelijk meedelen aan de families Van Ommen en Reekers.
· De kosten voor het aanpassen van de inrit ten behoeve van de ontsluiting van Wildekampseweg 44 voor rekening van de gemeente nemen.
· De heer J.F. Burgmeijer op de hoogte stellen conform conceptbrief.
7 Landschapsbeheer
Uitvoering Gemeentelijk Plan · De raad voorstellen een krediet van Conform advies. Landschapsbeheer periode 26.500,-- beschikbaar te stellen. 2005/2006 met een kleine · Dekking kan worden gevonden uit financiële bijdrage van de de bijdragen van de provincie en de gemeente (te dekken uit de Stichting Landschapsbeheer Gelderland. begroting).

Afdeling Veiligheid
Ruimte en Milieu


8 Brandweer Heerde
Nieuwbouw brandweer- · De projectleiding om te komen tot een · Conform advies. kazerne in Heerde. nieuwe brandweerkazerne onderbrengen bij de commandant van de vrijwillige brandweer.

· Kennisnemen van het Definitieve ontwerp · Conform advies. van de brandweerkazerne op de locatie hoek Rhijnsburglaan-Zuppeldseweg.
· Op basis van het definitieve ontwerp een · Conform advies. aanvraag om milieu- en bouwvergunning laten indienen en tevens een vrijstellings- procedure ex artikel 19, lid 2 WRO op laten starten.
· De raad op 24 april 2006 voorstellen een · Conform advies. voorbereidingskrediet van 75.000,-- beschikbaar te stellen waarbij de dekking uit de reserve Grondbedrijf komt zoals opgenomen in de investeringslijst 2006; dit besluit treedt in werking op de dag nadat Gedeputeerde Staten dit besluit overeenkomstig artikel 203 van de Gemeentewet hebben goedgekeurd.
· Het geheel om advies voorleggen aan de · Agenderen voor beide commissie SZ/ABZM op 28 maart 2006. commissies.
· Nadien de architect opdracht verstrekken · Conform advies. de plannen nader uit te werken en het geheel aanbestedingsgereed maken.
9 Vandalisme
Brief van Firma Van Setten/ · Briefschrijver antwoorden dat meer · Conform advies. Van Loenen Mode BV over geïnvesteerd gaat worden in preventieve slachtofferschap van middelen als voorlichting en opinie- vernielingen en andersoortig verandering bij het publiek en dat de vandalisme. repressieve inzet dit jaar al verhoogd is.
· Overwegen te trachten via nader vast · In handen stellen van voorzitter te stellen gemeentelijk beleid inzake voor nadere uitwerking. registratie en schadeverhaal op daders een nieuwe norm te stellen respectievelijk de lokale publieke opinie te doen veranderen. Blad 2

Nr Kern van de zaak Kern van het advies Besluit


10 Gemeentebossen

Organisatie droppings/ · In het belang van de flora en fauna en in Conform advies. georganiseerde wandel- het kader van de veiligheid het volgende tochten in gemeentebossen. beleid vaststellen: Het organiseren van droppings of georganiseerde wandeltochten volgens artikel 4.6.3 APV tussen zonsondergang en zonsopgang in de gebieden zoals groen gearceerd aangegeven op de bij het advies behorende kaart, alleen toestaan aan verenigingen, kerken, scholen of andere organisaties met een doelstelling van sociale, educatieve, culturele of wetenschappelijke aard gevestigd in Heerde en aan de LCKV. In bijzondere omstandigheden (bijvoorbeeld bij extreme droogte of nachtelijke schietoefeningen) kan een aanvraag geweigerd worden.
· Dit beleid publiceren in de Schaapskooi.
11 Planschade
Advieskosten van Stichting De raad in zijn vergadering van Conform advies. Adviesbureau Onroerende 24 april 2006 voorstellen een krediet Zaken (SAOZ) te Rotterdam van 40.000,-- beschikbaar te stellen in verband met beoordeling voor het beoordelen van verzoeken om van diverse verzoeken om planschadevergoeding door de Stichting planschadevergoeding. Adviesbureau Onroerende Zaken.
12 Bestemmingsplannen
Raadsvoorstel gewijzigd · Instemmen met het zienswijzenverslag. Conform advies. vaststellen bestemmingsplan · De raad voorstellen: Landgoed Klein Stokkert - De ingediende zienswijzen (Groteweg 6 te Wapenveld). ontvankelijk te verklaren.
- De ingediende zienswijze van Stichting Ever Green niet over te nemen.
- De ingediende zienswijze van mevrouw Spraakman-van Zanten over te nemen conform de gemaakte afspraak tijdens de hoorzitting.
- De ambtshalve voorgestelde wijzigingen over te nemen.
- Het bestemmingsplan Landgoed Klein Stokkert (Groteweg 6, Wapenveld) gewijzigd vast te stellen.
· De aanvrager en de indieners van een zienswijze hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.
13 Bouwplan Hullenweg 8
Verzoek van de heer · Onder voorwaarden medewerking Besluitvorming vindt plaats R. de Weerdt, Prof. Brummel- verlenen aan het verzoek middels in afwezigheid van wethouder kampstraat 47 te Wapenveld een partiële herziening van het De Weerdt. om medewerking ten behoeve bestemmingsplan Agrarisch gebied. · Conform advies. van de bouw van een extra · De heer De Weerdt hiervan op de woning op het perceel Hullen- hoogte brengen. weg 8 te Wapenveld.

14 Bouwplan Mosweg 1a
Verzoek van de heer Kuit om · Geen medewerking verlenen aan het Conform advies. medewerking ten behoeve verzoek om het perceel Mosweg 1a te van de bouw van een extra splitsen teneinde de bouw van een extra woning op het perceel Mos- woning mogelijk te maken of de huidige weg 1a te Wapenveld. woning te vervangen door een dubbele woning.

· De heer Kuit schriftelijk op de hoogte brengen van dit besluit.

Blad 3

Nr Kern van de zaak Kern van het advies Besluit


15 Bouwplan Groteweg 17
Verzoek van mevrouw Piët · Geen medewerking verlenen aan het Conform advies. om medewerking ten behoeve verzoek. van de bouw van een nieuw · Mevrouw Piët hiervan op de hoogte landhuis op het perceel brengen. Groteweg 17 te Wapenveld.

16 Bouwplan Het Oever 2
Verzoek van de heer Doppen- · Onder de in het advies genoemde Conform advies. berg om medewerking ten voorwaarden medewerking verlenen behoeve van uitbreiding aan het verzoek middels een wijziging van de melkveehouderij op ex artikel 11 WRO van het bestemmings- het perceel Het Oever 2 te plan Uiterwaarden. Wapenveld (uiterwaarden · De heer Doppenberg hiervan op de hoogte van de IJssel). brengen.

Concernstaf

Personeelszaken


17 Inrichting en werkwijze Het Besluit inrichting en werkwijze · Conform advies. ambtelijke organisatie. ambtelijke organisatie definitief vaststellen. · College onderkent dat organisatie voortdurend in ontwikkeling is.


18 Regeling functionerings- · Het Reglement functioneringsgesprekken Conform advies. en beoordelingsgesprekken. vaststellen.
· Het Reglement personeelsbeoordeling vaststellen.
19 Begroting 2006
Brief van provincie Gelderland Brief voor kennisgeving aannemen en Conform advies. inzake verdaging begroting de commissies en raad hiervan in kennis 2006. stellen.

20 Jaarrekening 2005
Vaststellen controle- · De raad voorstellen het controle- · Conform advies. protocol door de raad protocol voor de accountantscontrole voor de accountants- op de jaarrekening 2005 vast te stellen. controle op de jaar- · Voorzitter commissie SZ/ABZM vragen · Agenderen voor commissie- rekening 2005. of aanwezigheid van accountant voor vergadering in maart. beantwoording van vragen en geven van toelichting gewenst is.

Rondvraag


1 Vervolgopdracht MFA's (Multi- Advies aan college uitbrengen functionele accommodaties). inzake vervolgopdracht.


2 Afbraak woningen aan Sport- College informeren over tijdstip laan. afbraak.


3 Parkeren bedrijfsbusjes. College informeren over mogelijk- heid om hinder ten gevolge van parkeren van bedrijfsbusjes te voorkomen.

Blad 4

Jolie Doorduin,
voorlichter gemeente Heerde
tel. 0578-699 514


---- --