Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 22 maart 2006, no. 86

Première UEFA Cup Tour voor DBS

Voetbalvereniging DBS heeft vandaag als eerste de UEFA Cup mogen ontvangen. De ruim 500 leden tellende voetbalclub (waarvan 300 jeugdleden) had rondom deze bijzondere gelegenheid een afwisselend en sportief programma samengesteld, waaraan zowel leden als niet-leden konden deelnemen.

Op vrijdag 17 maart is de UEFA Cup in Eindhoven gearriveerd. De cup blijft hier tot 10 mei, de dag waarop in het Philips Stadion de finale van de UEFA Cup wordt gespeeld. In de tussentijd maakt de cup een ronde langs allerlei evenementen en langs een aantal amateurvoetbalclubs; de âUEFA Cup Tourâ.

Aantrekkelijk programma
De voetbalclubs moesten een cupbezoek als het ware verdienen door een origineel programma in te dienen. De zeven leukste ideeën worden beloond. DBS slaagde erin in korte tijd een veelzijdig programma met een aantrekkelijk wedstrijdelement samen te stellen. De activiteiten liepen uiteen van verschillende (voet)balspelletjes tot een quiz met vragen over de UEFA Cup. Doel was zoveel mogelijk punten te verdienen. Daarbij werd onderscheid gemaakt in leeftijd en niveau, zodat alle deelnemers evenveel kans hadden om te winnen. Onder de winnaars van de verschillende categorieën is de hoofdprijs verloot: twee toegangskaarten voor de finale op 10 mei in het Philips Stadion. Deze prijs is gewonnen door Jody Lamers van 11 jaar uit Eindhoven.

Meer leden na verhuizing
Voetbalvereniging DBS is recent verhuisd van stadsdeel Strijp naar een nieuw complex in de nieuwbouwwijk Meerhoven. Daar is het ledental van de club explosief gegroeid. De verwachting is dat de stijging zich zal voortzetten, aangezien vooralsnog slechts de helft van het totale aantal in Meerhoven te realiseren woningen is opgeleverd. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven