Gemeente Heerlen

40-jarig jubileum
Oorkonde voor Jan Berden van 2 burgemeesters

De burgemeesters van Heerlen en Sittard-Geleen zetten de heer J.P.G. Berden in het zonnetje voor zijn 40-jarig ondernemerschap. Het grootwinkelbedrijf van de familie Berden werd 104 jaar geleden opgericht en heeft in totaal 8 vestigingen Op donderdag 23 maart om 17.00 uur wordt aan de jubilaris een oorkonde uitgereikt in de vestiging van Berden-Schunck aan de Bongerd in Heerlen.

In 1965 nam de heer Berden op 18-jarige leeftijd de winkel van zijn vader over aan de Laurentiusstraat in Blerick. Hij kreeg de leiding over 40 werknemers. In 1971 werd hij algemeen directeur van Berden Wonen BV en in 1995 - bij de overname van Schunck in Heerlen - algemeen directeur van Berden Mode en Wonen.

Naast het ondernemerschap is de heer Berden zeer actief in allerlei maatschappelijke functies. Zo is hij lid van de Rotary Maas en Peel, voorzitter van de winkeliersvereniging TREFCENTER Venlo, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Internationale Meubel Groep en voorzitter van de Ridderorde stichting Heilig graf van Jeruzalem (kleine projecten).

Jan Berden is getrouwd met Wilhelmien Berden die de inkoop voor de damesmode regelt. Het echtpaar heeft drie kinderen: de oudste zoon, Jan, is verantwoordelijk voor de ICT in het bedrijf, Paul is commercieel directeur en dochter Angelique runt een eigen bedrijf 'AB Makelaardij'. Ook hebben ze vier kleinkinderen: Paul, Jaap, Thuur en Nikki.

HEERLEN, 21 maart 2006
Concernstaf Communicatie
Jeanette Wolters
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------


---- --