Volker Wessels Stevin NV

PERSBERICHT
Rotterdam, donderdag 23 maart 2006

Jaarcijfers VolkerWessels over 2005

Kernpunten 2005

* Resultaat voor interest, belastingen en amortisatie stijgt tot ¤ 140,5 miljoen (2004: ¤ 118,0 miljoen);

* Nettowinst stijgt tot ¤ 67,1 miljoen (2004: ¤ 62,1 miljoen);
* Bedrijfsopbrengsten nemen toe tot ¤ 4.157 miljoen (2004: ¤ 3.865 miljoen);
* De orderportefeuille ultimo 2005 neemt belangrijk toe tot ¤ 4.861 miljoen (2004: ¤ 4.185 miljoen);

* Duitse activiteiten in het marktsegment bouw en vastgoed worden beëindigd;
* Voor 2006 wordt een aanzienlijk hoger nettoresultaat verwacht.

Voor VolkerWessels is 2005 een jaar geweest met verschillende gezichten. Vrijwel alle bedrijven van VolkerWessels hebben hun resultaten verbeterd maar in Duitsland zijn de resultaten wederom - na een aanvankelijk verwacht herstel - verder verslechterd. Voor de Raad van Bestuur is dit aanleiding geweest om te besluiten de activiteiten in Duitsland op het gebied van bouw en vastgoed in de loop van 2006 geheel te beëindigen. Dit heeft in het verslagjaar 2005 geleid tot verder oplopende verliezen in Duitsland, onder andere in het kader van afbouw van de organisatie en afwikkeling van de lopende projecten. VolkerWessels blijft zich voor toekomstige groei richten op verdere internationalisatie maar kiest daarbij voor geografische markten en activiteiten die groeiperspectief bieden. Zo worden in Duitsland de activiteiten in de marktsegmenten spoor, wegen, energievoorziening en telecominfrastructuur wel voortgezet.
Verder wordt versterkt ingezet op groei van de activiteiten in Noordwest-Amerika (landdevelopment, civiele werken en grootschalig wegenonderhoud) en het Verenigd Koninkrijk (civiele werken, wegenonderhoud, spoor en bouw en vastgoed). Met de acquisities in het Verenigd Koninkrijk van Gabriel Contractors Ltd. en van Laser Holdings (UK) Ltd. zijn belangrijke stappen gezet in het verder versterken van de marktpositie van VolkerWessels in het Verenigd Koninkrijk..2
Het aandeel buitenland in de gerealiseerde bedrijfsopbrengsten bedraagt in het verslagjaar 2005, exclusief de activiteiten in het marktsegment bouw en vastgoed in Duitsland, ¤ 1.055 miljoen (24% van de totale bedrijfsopbrengsten) en zal in 2006 toenemen tot circa ¤ 1.200 miljoen (26% van de totale bedrijfsopbrengsten). Ook in Nederland en België is in 2005 een aantal acquisities afgerond. Dit betreft ondernemingen in de marktsegmenten telecominfrastructuur en bouw en vastgoed, te weten:
* Kabeltelevisie en Telecommunicatiewerken J. van Dijken B.V. (Ontwerp, bouw en onderhoud van glasvezeltechnologie);
* Beheersmaatschappij Joh. Kroon & Zn. B.V. (Bouw en vastgoed-ontwikkeling op Goeree-Overflakkee en in de Hoeksche Waard);

* Combonet B.V. (Communicatiesystemen voor openbaar vervoer);
* ABC Telecom N.V. (Ontwerp, bouw en onderhoud mobiele telecommunicatienetwerken).
In Nederland zijn in het verslagjaar bedrijfsopbrengsten gerealiseerd ten bedrage van ¤ 3.058 miljoen, dit is een toename van 2,9% ( 85 miljoen) ten opzichte van 2004. Hiervan werd in het marktsegment bouw en vastgoed een bedrag gerealiseerd van ¤ 1.206 miljoen, ofwel ca 27% van de Nederlandse bedrijfsopbrengsten (2004: ¤ 1.262 miljoen, respectievelijk 31%). In de sector Infrastructuur (marktsegmenten wegen, civiele werken, spoor, infratechniek en telecom) kwamen de bedrijfsopbrengsten in het verslagjaar uit op ¤ 1.430 miljoen, ofwel circa 32% van de Nederlandse bedrijfs-opbrengsten (2004: ¤ 1.298 miljoen, respectievelijk 31%). In de marktsegmenten toelevering en advies en dienstverlening bedroegen de bedrijfsopbrengsten tenslotte ¤ 422 miljoen, ofwel 10% (2004: ¤ 413 miljoen, respectievelijk 10%). De positie van VolkerWessels op de Nederlandse markt ontwikkelt zich gunstig. In nagenoeg alle marktsegmenten zijn in 2005 betere resultaten behaald en VolkerWessels is regelmatig in de rol van systeemintegrator betrokken bij complexe en aansprekende projecten op het gebied van bouw en vastgoed, infrastructuur en energievoorziening. Zelfstandig of met partners ontwikkelde innovatieve oplossingen op het gebied van energiebesparing (onder andere het CO2-project OCAP), op het gebied van zorg (en zorg en wonen) en op het gebied van binnenstedelijke herontwikkeling bieden een platform voor nieuwe projecten.
Vooruitzichten
Voor 2006 is VolkerWessels optimistisch gestemd. Onder invloed van een weer aantrekkende economische groei in de belangrijkste thuismarkt Nederland, de groei in omvang en kwaliteit van de orderportefeuille, de toenemende betrokkenheid bij vernieuwende concepten, de verstevigde marktpositie in het Verenigd Koninkrijk en de afbouw van de Duitse activiteiten, wordt voor 2006 een aanzienlijke verbetering van de resultaten verwacht. Jaarverslag en Algemene Vergadering van Aandeelhouders Het jaarverslag is in gedrukte vorm gereed op 27 april 2006 en vanaf 23 maart 2006 beschikbaar via de website www.volkerwessels.com.
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal plaatsvinden op donderdag 18 mei 2006 om 11.00 uur op het concernkantoor van VolkerWessels in Rotterdam.