Digitale Gemeente Houten

Rapper als hoofdact

donderdag 23 maart 2006 - Bron: Trefpunt

HOUTEN - De ACE, een commissie van de PG Houten, presenteert op donderdag 23 maart de Valentine Tour met rapper John Reuben uit de Verenigde Staten. Plaats van handeling is vanaf 19.30 uur scholengemeenschap De Passie in Utrecht-Lunetten.

Na wereldtoppers als Normal Generation, de World Wide Message Tribe en dj Andy Hunter heeft ACE met Reuben wederom een internationale naam gestrikt als hoofdact voor de jaarlijks Valentine Tour. Voor deze gelegenheid maakt ACE geen gebruik van de eigen Opstandingskerk, maar wordt eenmalig uitgeweken naar de aula van de Passie.

''Reuben kreeg in 2000, na het uitbrengen van zijn debuutalbum, te maken met de publieke gedachte dat hij de witte uitgave van Will Smith of een solo-uitvoering van de Beastie Boys zou zijn. Zelf deed hij een duit in het zakje door in de media te verkondigen dat hij liever met De la Soul vergeleken wilde worden'', zo laat ACE weten. Maar Reuben onttrok zich echter heel eenvoudig aan deze stempels door op het podium volledig zichzelf te zijn, met gezonde zelfkritiek en aanstekelijke humor als gewaardeerd handelsmerk.

Reuben laat zich inspireren door alledaagse gesprekken. "Gesprekken met alles en iedereen over wat er mis is met de wereld, terwijl we tegelijkertijd beseffen dat we vergeten om de eenvoudige dingetjes te doen die zoveel zouden kunnen helpen," zegt hij.

Tijdens de Valentine Tour kunnen bezoekers kennismaken met twee Nederlandse supportacts.

Hiphopcrew She''erith Nation opent om 20.00 uur de avond. De dj''s van Connect n Progress sluiten af met een afterparty die tot 23.00 uur duurt.

Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via www.valentinetour.nl.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).