Gemeente Utrecht


Mondelinge vragen van de SP-fractie inzake de energievoorziening in Leidsche Rijn.

De SP wil de volgende vraag stellen:
Hedenochtend lag wederom de elektriciteit eruit in Leidsche Rijn.

Ik zeg wederom, maar misschien heeft u geen idee wat de feiten zijn. Dus even kort wat feiten op een rij:
* in zeven jaar tijd zijn er tussen de 35 à 40 storingen geweest in Leidsche Rijn;
* het betreft ± 2.500 huishoudens;
* de gemiddelde duur van een storing is ca 2,5 uur.

Bij ongeveer de helft van de storingen ligt de oorzaak bij het doorhalen van kabels, waarvoor de aannemen géén klikmelding heeft aangevraagd. De andere helft ligt bij Eneco zelf.

Dus mijn vragen zijn:

1. Wat gaat u doen aan het laakbare gedraag van deze aannemers.


2. Wat gaat u doen om de kwaliteit van de dienstverlening van het betreffende netwerkbedrijf te verbeteren?

De inwoners van Leidsche Rijn zijn het ondertussen meer dan zat.


Namens de SP-fractie,


Paulus Jansen


---- --

Mondelinge vragen voor vragenuurtje gemeenteraad d.d. 23 maart 2006
Ingediend door de fracties van D66, Groen Links, CDA, VVD, SP en B&G
Onderwerp: bushaltes in Terwijde

Een aantal fracties heeft onlangs schriftelijke vragen gesteld over het vervallen van bushaltes in Terwijde. De antwoorden van het College vinden wij dermate onbevredigend dat we nu graag hierover direct met de wethouder in gesprek willen.
Tot 20 februari 2006 hadden de inwoners van Terwijde een keus uit drie haltes. Nu is voor het noordelijk deel van Terwijde slechts de halte bij forum Waterwin overgebleven. Uit antwoorden van het College blijkt dat de raad hier eerder mee heeft ingestemd en dat het een en ander goed is gecommuniceerd met de bewoners. Maar als wij als Raad met deze zeer slechte busverbinding blijkbaar akkoord zijn gegaan, dan siert het ons om nu te zeggen, dat we hebben zitten pitten en dus alsnog moet nagaan of een oplossing mogelijk is. Zowel voor de bewoners in Terwijde als de werknemers van de Wetering als de sporters die Desto bezoeken. Die nu afstanden van 1,5 tot 3 km lopend moeten overbruggen.
Daarom toch nog een dringend beroep op dit College om te zoeken naar een oplossing en stellen wij de volgende vragen

1. Is het college ook van mening dat de plotselinge wijziging van route van bus 39 en het vervallen van haltes tot een zeer onwenselijke situatie voor veel bewoners in Terwijde heeft geleid?
2. Ziet het College mogelijkheden om alsnog met de bewoners van de Jean Gilbertlaan te gaan praten over het terugdraaien van de gewijzigde route tot de definitieve oplossing mogelijk is? Overigens is de Jean Gilbert laan een ontsluitingsweg en lijkt een busroute op deze weg een veilige route. En ook de bewoners van de Jean Gilbertweg is goed bereikbaar openbaar vervoer beloofd. Sterker nog, Desto heeft ingestemd met verhuizing, mits het nieuwe park goed bereikbaar is per openbaar vervoer.
3. Zo niet, is het College dan bereid om een bevredigende alternatieve oplossing, serieus te onderzoeken en hierover de bewoners en de Raad zo spoedig mogelijk te informeren? Zoals bijvoorbeeld een halte op de Krommewetering (zoals in het wijkverkeersplan 2005 al staat ingetekend) of een bussluis tussen de Walter Kollolaan en de Musicallaan,


---- --