Ingezonden persbericht


donderdag 23 maart 2006

----------
Deze week (week 12) in FEM Business:

16 pagina's auto's:
De stille coup van Nederlandse ontwerpers
Nederlandse ontwerpers dringen door tot in de top van de designafdelingen van de Europese auto-industrie. Ze schopten het zelfs tot hoofddesigners bij drie van de meest aansprekende automerken. Hoe komt dat, en waar zijn ze goed in? Plus:
De conjunctuur trekt aan, de lente begint. Tijd voor een nieuwe bolide. En niet zomaar een. De redactie testte en selecteerde de ideale zomerauto's. Verder: de auto is niet zomaar een ding, maar een beleving. En: hoe least u een droomwagen?

De mogelijke koper van VNU's vakbladen
VNU staat op opbreken. Het is vrijwel zeker dat de laatste echt Nederlandse poot van de eens grootste uitgever van Nederland, VNU Business Information Group, verkocht gaat worden. De redacteuren en uitgevers van deze groep maken prachtige bladen. Maar wie maakt kans hun baas te worden, als het bod van een groep privé-investeerders op VNU doorgaat, en de verkoop van deze divisie de volgende stap wordt?.

Koper alu-poot Corus hoeft Aldel niet
Het Aleris van Steven Demetriou heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende prestatie geleverd. Maar de koop van Corus' aluminiumdivisie voor 700 miljoen euro is financieel riskant. En wat gaat er nu eigenlijk met Aldel gebeuren?

Perfecte storm bedreigt VS
De Amerikaanse economie kan volgend jaar in een recessie raken. Hoge energieprijzen, een ingezakte huizenmarkt, verkiezingen en een moeizame relatie met China zetten de economie onder zware druk. Europa kan profiteren, en Amerika weer eens in groeicijfers passeren.

meer informatie: Mike Ackermans 06 51 81 38 81

Meer informatie: 020 - 515 98 52 / 06-51813881

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.