NOVA

23-03-2006

Holloway
Ze verdween vorig jaar mei spoorloos op Aruba, voor het laatst gezien op het strand met de Nederlander Joran van der Sloot. Inmiddels heeft een nieuwe getuige zich gemeld die zou weten waar het lichaam van het 18-jarige Amerikaanse meisje is begraven. Correspondent Twan Huys met het laatste nieuws.

Van der Hoop
Het was vandaag een belangrijke dag voor veel gedupeerde spaarders die vorig jaar, toen onver-wacht de bank Van der Hoop failliet ging, in één klap naar hun spaargeld konden fluiten. Zo'n tweehonderd spaarders verenigden zich in een stichting die geld terug probeert te krijgen. De rechter bepaalt vandaag wie aanspraak maakt op de boedel van Van der Hoop.

Franse demonstraties
Vandaag opnieuw een grote demonstratie in Parijs tegen de hervormingsplannen van premier De Villepin. NOVA volgt een jonge studente die met vader - zelf demonstrant in '68 -de barricaden opgaat. Correspondent Saskia Dekkers over de verschillen tussen de demonstraties van toe en nu.

'Tbs' in Duitsland
Aandacht voor de aanpak van delinquenten met een stoornis in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. Daar behandelt men psychisch gestoorde delinquenten NA hun ontslag uit de kliniek vaak verder, zonodig levenslang. Een model dat - zo vinden sommige Nederlandse deskundigen - hier navolging verdient. Een reportage.

Morgen in NOVA Politiek: Tbs-stelsel
Onder andere Tweede Kamerlid Joost Eerdmans (LPF), advocaat Cees Korvinus, deskundige Corine de Ruiter en een tbs'er en een slachtoffer praten over het nut en de veiligheid van ons tbs-systeem. Hier leest u meer.

Presentatie: Clairy Polak
(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Ma t/m vr: 22.20-23.00 uur Nederland 3
Zaterdag: 22.09-22.30 uur Nederland 3
Herhaling na middernacht


----------