Time : 17:13:49
Date : 23 March 2006
Sender Name: Kabinet Dirk Van Mechelen

Minister Van Mechelen kent subsidie toe aan vijf archeologische diensten Persmededeling van Dirk Van Mechelen
Vlaams minister van Financiën en Begroting en Ruimtelijke Ordening
-----------------------------------

Vlaams minister Dirk Van Mechelen, bevoegd voor Monumenten en Landschappen, heeft 5 intergemeentelijke archeologische diensten in Vlaanderen een subsidie toegekend van elk 50.000 euro.

Het gaat om de projectverenigingen Archeologische dienst Antwerpse Kempen, Archeologische Dienst Waasland, Zuid-Oost Limburgse Archeologische Dienst, Cultuuroverleg Zeven (Poperinge en omstreken) en de intergemeentelijke Archeologische Dienst Brugge en Ommeland.

Met de subsidie kunnen de diensten een archeoloog aanstellen, die moet instaan voor de archeologische monumentenzorg op lokaal vlak. Deze subsidie onderstreept het belang dat minister Van Mechelen hecht aan de betrokkenheid van het lokale niveau. "Omdat dit bestuursniveau zo toegankelijk is, kunnen we via deze weg de betrokkenheid van de burger vergroten", verduidelijkt minister Van Mechelen.

De intergemeentelijke archeologische diensten hebben tot doel een duurzame archeologische monumentenzorg op lokaal niveau te organiseren en te promoten. Ze zorgen voor het behoud en het beheer van de archeologische erfgoedwaarden op het grondgebied van de aangesloten gemeenten.


-------------------------------
meer info: Kabinet Vlaams minister Dirk Van Mechelen Persdienst: Philippe Heyvaert en Sabine Van Dooren Tel.: 02/552.67.35 GSM: 0495/23.16.90 Fax: 02/552.67.01 e-mail: persdienst.vanmechelen@vlaanderen.be

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL